Boels Dolmans vann lagtempoloppet i Vårgårda

VÅRGÅRDA – Det blev det holländska laget Boels Dolmans med olympiamästarinnan och världstourledaren Anna van der Breggen som vann lagtempoloppet i Vårgårda, den 15:e av totalt 20 deltävlingar i damernas UCI World Tour.

PRESSMEDDELANDE:
Världens bästa damcyklist fick stiga högst upp på pallen när Vårgårdas World Tour-helg inleddes med lagtempot. Nederländska Boels Dolmans var snabbast över de 42,5 kilometerna – med OS-ettan och världstourledaren Anna van der Breggen som självklart förstanamn. 27-åringen från Zwolle var helt utpumpad efter målgång och satt flera minuter lutad över cykeln innan hon orkade kliva av.

– Men det är så det ska vara efter ett tempolopp. Det är alltid tufft, säger Anna van der Breggen, till vargardacycling.se.
Nederländskorna, med flera meriterade världsstjärnor i laget, var tolv sekunder före tyska Cervelo Bigla.

– Lagtempo är inget vi hinner träna på särskilt mycket. Det gäller att både orka och hitta ett bra samspel i gruppen. Det fungerade ju tillräckligt bra idag.

För de svenska åkarna slutade det preliminärt med en femteplats för Emilia Fahlin i WiggleHigh5, Team Veloconcept med Sara Penton i laget åkte in som sexa och BTC City Ljubljana med Hanna Nilsson tia.

– Det känns ändå som om min åkning är ganska stabil. Det här blev en bra genomkörare inför söndagens linjelopp, säger Hanna Nilsson, som är högst placerad av svenskorna i världstouren.

– Det är verkligen något speciellt att tävla här i Sverige. Mina föräldrar är på plats, pojkvännen på ingång och en gammal tränare är också här. Och längs vägen står det barn och ropar ens namn. Det är inget man är van vid precis…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *