Tredjeplats på världscupen i Lenzerheide för Rissveds

Jenny Rissveds ligger nu tvåa i XC-Världscupen med en deltävling kvar. Efter en enastående tävlingshelg i Schweiziska Lenzerheide så noteras falutjejen för en seger i XCC och idag för ett brons i XCO. Världscupledarinnan Loana Lecomte kom in på fjärdeplats idag.

Evie Richards (GBR) wins her first Elite World Cup, Loana Lecomte (FRA) wins Overall

Evie Richards (GBR), Loana Lecomte (FRA) Anne Terpstra (NED) och Jenny Rissveds (SWE) var dom som satte upp ett riktigt högt tempo från start idag. Kvartetten fick kämpa hårt för att bryta sig loss från övriga fältet. Det var sedan den nykorade världsmästarinnan Evie Richards som tog kommandot och vann tävlingen och därmed sin första seger i världscupen som elitåkare.

Australiensiskan McConnell, pressade på hårt i mitten av loppet och tog sig upp och fick tätkänning. Hon passerade Rissveds och var bara några sekunder bakom segrarinnan vid målpasseringen McConnell som startade i andra startled fick göra en enastående prestation på en bana med många vurpor för att ta sig fram så långt i loppet.

Jenny Rissveds fick se sig kämpa bakom de ledande cyklisterna. Vid utgången på näst sista varvet låg hon på femteplats. Hon fick gräva djupt för att ta sig förbi och hålla undan för den fransyskan Lecomte. Jenny hade oturen att vurpa på näst sista varvet. Det sista avancemanget upp på pallen kom på bekostnad av att Sina Frei punkterade på avslutningsvarvet och tappade två placeringar ner till femte plats.

Lecompte säkrade med dagens resultat slutsegern i XC-Världscupen. Hennes ledning till Rissveds är ointaglig efter en mycket stark säsong där hon varit fältets dominant.

RESULTAT DAMER:
1 Evie Richards (GBR) 1:19:16
2 Rebecca McConnell (AUS) 1:19:35
3 Jenny Rissveds (SWE) 1:20:14
4 Loana Lecomte (FRA) 1:20:28
5 Sina Frei (SUI) 1:20:36
47 Linn Gustafzzon (SWE) 1:30:10
60 Sara Öberg (SWE) -1 LAP

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.