Lucas Eriksson visar fin form i Namur inför stundande VM

Klättringen upp till Citadellet i Namur är vacker och utmanande. Den branta inledningen gör den än mer påfrestande, särskilt när klättringen passeras två gånger i slutet av en tävling som avverkar närmare 3.000 höjdmeter. Lucas Eriksson (Riwal CT) fanns fint med i slutet av den 21 mil långa tävlingen med avsluting i Maasflodens dalgång. Han bet sig fast i tätgruppen och plockade flera nya fina världsrankingpoäng i GP de Wallonie

Belgiska cykeltävlingar lämnar inget år slumpen. Stenhård körning genom hela tävlingarna ger speciellt tuffa förutsättningar, både vad gäller indivduella prestationer och möjligheten att utnyttja sina lagkamrater för att spara energi. Tempot och de ständiga attackerna förlåter ingen, så inte heller i dagens GP de Wallonie.

Lucas Eriksson visade samma styrka som han presenterat under hela hösten, inte minst senast regionen Vallonien bjöd på etapplopp. Eriksson var en av de mer aktiva cyklisterna mot slutet av tävlingen. Tätgruppen var en ständigt minskande skara och i den sista klättringen fick upp till citadellet i Namur fick han bita i ordentligt för att hålla sig kvar i tätgruppen. Lucas var ensam från Riwalteamet i tätgruppen.

Dagens 20e plats för Lucas gav fem nya UCI-poäng som gör att Lucas håller sig fint med i världsrankingen.

RESULTAT:
1  LAPORTE Christophe Cofidis, Solutions Crédits 04:59:57
2  BARGUIL Warren Team Arkéa Samsic ,,
3  VAN DER SANDE Tosh Lotto Soudal ,,
4  GODON Dorian AG2R Citroën Team ,,
5  VERMEERSCH Gianni Alpecin-Fenix ,,
6  TILLER Rasmus Uno-X Pro Cycling Team ,,
7  KONRAD Patrick BORA – hansgrohe ,,
8  VAN ASBROECK Tom Israel Start-Up Nation ,,
9  BENOOT Tiesj Team DSM ,,
10  CLAEYS Dimitri Team Qhubeka NextHash ,,
20  ERIKSSON Lucas Riwal Cycling Team ,,

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.