Tredjeplats i världscupen för Rissveds efter stark avslutning i USA

Jenny Rissveds gjorde ännu ett mycket starkt lopp när den sista deltävlingen i Mercedes Benz UCI Mountain Bike World Cup 2021 avslutade i Snowshoe, West Virginia, USA. Det fanns ingenting som kunde stoppa britiska världsmästarinnan Evie Richards (Trek Factory Racing) idag. Hon vann med stor marginal och passerade därmed Rissveds i den sammanlagda världscupen. Jenny blev trea totalt efter en sjätteplats på dagens lopp.

Richards tog kommande direkt i starten på dagens tävlingen. Hon fick en lucka som sedan bara ökade under det 75 minuter långa loppet. För Rissveds som låg tvåa sammanlagt i världscupen inför dagens tävling så var det just Richards som var det stora hotet bakifrån. Men varken Jenny eller någon annan i fältet kunde mäta sig britiskan idag. Jenny kämpade hårt på den tuffa banan och höll sig i kampen om pallplaceringarna länge.

Det blev till slut en sjätteplats för falutjejen som återigen finns med bland de stora stabila dominanterna på världscenen. Världscupen vinns av fransyskan Loana Lecomte, en seger som redan var klar efter förra omgången världscuptävlingar i schweiziska Lenzerheide för ett par veckor sedan. Lemcomte fanns på plats men tävlade inte i USA. Richards blir tvåa och Rissveds trea.

RESULTAT SNOWSHOE XCO:
1  RICHARDS Evie TREK FACTORY RACING XC 01:14:53
2  MCCONNELL Rebecca PRIMAFLOR MONDRAKER XSAUCE 01:16:24
3  TAUBER Anne CST POSTNL BAFANG MTB RACING TEAM 01:16:47
4  FREI Sina SPECIALIZED RACING 01:17:03
5  TERPSTRA Anne GHOST FACTORY RACING 01:17:24
6  RISSVEDS Jenny 01:17:49

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.