Jenny Rissveds trea på Världscupens näst sista deltävling

Det är Snowshoe Mountain i West Virginia, USA, som står som värd för den avslutande världscuphelgen i MTB Cross Country och Down Hill. För XC-cyklisterna så inleddes tävlandet idag med damernas kriterium/shorttrack. Det var Jenny Rissveds (Team 31:) som satte fart på tävlingen, men hon fick tyvärr ge sig på slutet för brittiskan Evie Richards och Schweiziskan Jolanda Neff, båda tävlande för Trek Factory Racing. Rissveds ligger nu två totalt i världscupen och kommer att få kämpa på söndag för att behålla andraplatsen, då det framförallt är Richards som utmanar.

Jenny Rissveds. Bild: RedBull TV

Det är mycket spännande efter dagens tväling. Spänningen gäller slutställningen i Världscupen, UCI Mountainbike World Cup. Inför tävlingshelgen i USA var förstaplatsen redan avgjord. Fransyskan Loana Lecomte hade genom sin suveräna körning under våren och sommaren skaffat sig ett ointagligt försprån och vid dagens lopp så stod hon på läktarplats och följde kollegornas kamp om de kvarvarande poängen.

Jenny var den som förde loppet. Hon spenderade mycket energi och gjorde så att tätgruppen höll hög fart och tappade cyklister en efter en genom tävlingen. Den avgörande satsningen kom från duon från Trek Factory Racing. Richards forcerade hårt på näst sista varvet och Rissveds kunde inte följa med i det höga tempot. Det blev en mycket fin tredjeplats efter ett imponerande jobb.

Richards knappade in och kom 45 poäng närmare Rissveds i den sammanlagda cupställningen. Det skiljer nu 85 poäng mellan de båda så det är fördel för Jenny, men ändå inte stor marginal nog för att ta någonting för givet. XCO-tävlingarna på söndag blir avgörande.

– Jag har varit här en vecka för att klara tidsomställningen. Jag gjorde vad jag kunde idag, men helt tydligt så var jag inte lika stark som Evie och Jolanda, sa Rissveds i en intervju efter tävlingen.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.