Pierre Moncorge spurtade in som 2a på GP Liberty Seguros

TAVIRA, PORTUGAL – PRESSMEDDELANDE:
Idag körde det svenska continentalteamet Bliz-Merida Pro Cycling sin första deltävling i UCI Europe Tour den här säsongen. Loppet var GP Liberty Seguros (UCI 2.2) i Algarve, Portugal. Det blev en kanonstart med en tuff klungspurt. Pierre Moncorgé, fransmannen som bor i Uppsala, blev tvåa på etappen.

Trots två bergspris sent på den 151 km långa etappen så blev det inga stora tidsdifferenser i avslutningen av etappen. Både Nikolai Tefre Lunder och Moncorgé fanns med långt fram in mot målet. Etappen var ointe helt problem fri.

En stor vurpa med ca 70 cyklister inblandade gjorde att loppet neutraliserades en stund då all medicinsk personal var upptagna med vurpade cyklister. Loppet startades om med nio mil kvar att köra.

– Vi är jättenöjda med den här etappen. Det är vårt första lopp på Europatouren den här säsongen och vi tar en pallplats direkt. Nu laddar vi om för morgondagen. Killarna känner vägarna bra, det är här vi har tränat de senaste tio veckorna. Det är flera tuffa berg den 186 km långa etappen och vi kommer att få kämpa för att hålla oss kvar i toppen av tävlingen, summerar sportdirektör Mats Harring

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *