Tre Berg tog hem årets första UCI-poäng i Taiwan

TAIPEI, TAIWAN – Den avslutande etappen av Tour of Taiwan blev en tuff tillställning där de unga åkarna i Treberg-Bianchi körde snabbast i den egna truppen. Veckans insatser belönades med en knippe UCI-poäng för cyklisternas placeringar sammanlagt.

PRESSMEDDELANDE:
Sista etappen på Tour de Taiwan avklarad.

Sista etappen skulle visa sig vara avgörande för sammandraget. Med tre bergspris och toppmålgång på 816m.ö.h. Hela etappen kördes mer eller mindre i regn.

Tävlingen drog i gång med attacker direkt. Efter ca 15km kom en elvamanna grupp iväg och Wetterhall var också idag med. Han tog poäng på bonus spurten och gick därmed upp på andra plats i poängtävlingen. Gruppen fick en stor lucka på som mest sju minuter. Men samarbetet fungerade dåligt och det började jagas hårt i klungan. I roten på sista klättringen kördes gruppen i kapp. Det hölls ett högt tempo upp för backen och klungan blev mindre för var kilometer. Lucas och Marcus gjorde en stark insats och gick i mål som 22a och 26a.

Det har varit en bra säsongsstart för laget som nu åker tillbaka till Sverige och fortsätter att bygga för den europeiska säsongen.

Kommentar:
Thomas Löfkvist, ”Jag är nöjd med hur killarna har kört den här veckan. Det är säsongens första race och det har varit stora klättringar som vi inte vanligtvis inte kör i. Marcus och Lucas har kört stabilt hela veckan. Alexander har tävlat väldigt aggressivt men saknar lite form fortsatt.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *