Besviken Emma Johansson 24:a i Holland

 – PRESSMEDDELANDE:
WiggleHigh5 med Emma Johansson i laget var inte med när tåget gick i nederländska Ronde van Drenthe, den andra deltävlingen i cykeldamernas World Tour.
Det taktiska misstaget slutade med en 24:e plats för den svenska OS- och VM-medaljören, nära två minuter bakom segrande hemmaåkaren Chantal Blaak,

– Jag hade helt fel position när utbrytningen kom. Klart att det är en besvikelse, säger Emma Johansson, till worldcupvargarda.se.

Svensken och hennes teamkamrater var de enda av topplagen som inte hade åkare med när en kvartett bröt sig loss från klungan efter halva den nära 14 mil långa loppet.

– Det är för dåligt att ingen av de övriga i laget, som ju satt långt framme i klungan, reagerade när de fyra ökade farten. Det ska sitta i ryggmärgen, säger svenske förbundskaptenen Martin Vestby.
WiggleHigh5 och framförallt Emma Johansson ledde länge huvudklungan i försöken att nå i kapp utbrytarna men lyckades aldrig få riktigt häng på topp-kvartetten.

Flera krascher i den jagande klungan underlättade heller inte möjligheterna att fånga in tätgruppen.
Sara Olsson tillhörde dem som inte kom i mål. Av övriga svenskor blev Sara Mustonen 48:a och Emilia Fahlin 54:a, både fanns med i den stora huvudklungan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *