Svensk etappseger i Andalucia Bike Race

CORDOBA, SPANIEN – En attack utför gav svenskarna i Team Scott-Bicycling seger på den näst sista etappen av Andalucia Bike Race. MTB-loppet som avslutas imorgon leds av Topeak Ergon Racing Team.

Gustav Larsson och Calle Friberg vann den näst sista etappen av Andalucia Bike Race. Den regerande svenske mästaren på MTB och kollegan med mästartröjan på tempolopp attackerade utför på den 3,5 timmar långa etappen. Attacken gav dem ett försprång på 21 sekunder och en prestigefylld etappseger.

Gustav och Calle kommer att starta den avslutande etappen med små chanser attavancera från den fjärdeplats de har idag. Det skiljer drygt fjprton minuter upp till en sammanlagd pallplats. Jakten kommer att handla om att inte tappa placeringar. Närmast bakom jagar den spanska duon i Berria Factory Team UCI, endast 48 sekunder efter.

OS-medaljören Gustav Larsson körde ifjol för det danska Pro-Continental teamet Cult Energy. Inför årets säsong har han inte kunnat tävla då hans kontrakt är förmål för en dispyt efter att laget obildats och drivs av ett annat företag än tidigare. Ett nytt företag som inte vill kännas vid svenskens avtal. I väntan på besked om framtiden så är han tillbaka där han började som tävlingscyklist – på MTB.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *