Emil Lindgren klar för sydafrikanska Kargo Pro MTB

SÄTER – Emil Lindgren från Säter i Dalarna har en lång och frangångsrik proffskarriär i backspegeln. Efter den här säsongen lämnar han det holländska Giant-teamet, där han varit i fem år, och har skrivit på för sydafrikas första UCI MTB Trade Team, Kargo Pro MTB.

Efter en säsong som bland annat gav honom en VM-medalj i eliminering så här det en supermotiverad Emil Lindgren som förbereder sig för den kommande säsongen. Just nu befinner han sig på semesterön Fuerteventura där han kör uppbyggnadsträning i ett betydligt behagligare klimat än vad som varit alternativet i Sverige.

Det var i samband med Dalarnas Idrottsgala som Emil släppte nyheten om att han skulle köra för ett lag i Afrika. Nu har han själv skrivit om det på sin hemsida och det nya laget har också skicket ut en skriftlig kommentar om sitt nyförvärv.

Emil berättar att han kommer att köra ett liknande upplägg som tidigare år med fokus på världscup och de stora mästerskapen.

Stallchefen Shaun Peschl säger att ser Emil som en tillgång i laget och att han är övertygad om att han kommer att få nya framgångar i Kargo Pro MTB. Peschl berättar även att Emil skall vara delaktig att utveckla några av de unga tallanger som finns i truppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *