Jonas Ahlstrand storfavorit inför helgens SM på bana

FALUN – I helgen körs svenska mästerskapen på bana. Tävlingarna hålls i Falun där landets enda velodrom finns. Mästerskap körs i fem discipliner och cyklister från syd- och mellansverige finns på anmälningslistan.

Störst intresse i herrklassen tilldrar sig sprint-disciplinen. Det är tio anmälda, en skara cyklister som har olika cykeldiscipliner främst på sin agenda till vardags. Noterbart är bland annat Filip Svanberg, en av landets absolut bästa BMX-åkare samt Felix Beckeman, internationell stjärna i downhillgrenen 4X.

Det är endast fyra herrar som kör samtliga fem grenar. En av dessa är WorldTour-proffset från team Giant-Shimano, Confidis säsongen 2015, Jonas Ahlstrand. Jonas är fältets klart starkaste cyklist och han är den främsta favoriten till seger i alla fem discipliner. Jonas har avslutat den landsvägssäsong som varit hans absolut mest framgångsrika hittills då han tagit sina två första internationella segrar sedan han blev pro-cyklist.

Det är totalt fyra startande damklassen. Det är endast i eliminering, poänglopp och förföljelse som samtliga fyra är med. I sprintloppet och tidsloppet finns endast två startande. Det är OS-cyklisten på landsväg, Isabelle Söderberg, nyinflyttad till Falun tillsammans sambon Jonas Ahlstrand, och Team Crescent D.A.R.E´s Linn Gustafsson.

Det finns inga herrjunior anmälda, däremot så samlar damjuniorklassen fyra startande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *