Alexandra Nessmar ser fram emot säsongen med nya danska laget

SÖDRA SANDBY – För några dagar sedan skrev vi här på Cyclesport.se om Alexandra Nessmar och två andra svenskors byte till det jylländska laget BMS-BIRN, tidigare BMS Ladies. inför helgen kommenterade Alexandra lagbytet och berättar om säsongens förhoppningar:

-Jag har en bra känsla för laget då de ger ett seriöst intryck och det känns som de tänker på alla småbitar för att få allting att fungera så bra som möjligt, berättar den unga svenska VM-cyklisterna Alexandra Nessmar för Cyclesport.se.

20-åringen med skånska FK Trampen som moderklubb har efter båda sina första säsonger som elitcyklist behövt se sig om efter nytt lag i slutet av säsongen. Hon ingick som en del av den svenska satsningen Alriksson GO:Green. Tillsammans med det grönklädda svenska proffslaget fick hon komma ut och tävla en hel del internationellt redan från första dagen i elitklassen. I slutet av 2013 meddelade teamet att man kommer att lägga ner sin satsning.

Inför säsongen 2014 skrev Alexandra på för det nystartade svenska proffslaget Firefighters Upsala CK. Det blev en dålig start på säsongen där tjejerna varken fick den utrustning man var lovade eller de träningsläger och tävlingar som sas då de skrev under sina kontrakt enligt uppgifter från andra av lagets åkare till Cyclesport.se. Det blev en kaotiskt start när tävlingarna kom igång då det inte heller fanns kompetent personal som underlättade tävlandet i truppen. I juni var läget så dåligt att laget inte länger kunde behålla sin status som UCI-licensierat proffslag.

Nessmar kom att representera FK-Trampen under andra halvan av tävlingssäsongen 2014. Hon fansn med i den svenska landslagstrupp som förberedde sig med tävlandfe inför VM tillsammans. Hon var en del av det svenska VM-laget i Ponferrada i slutet av Spetember. Nu ser hon framåt och hoppas kunna få komma ut och tävla mycket internationellt.

– Jag tror verkligen att BMS- BIRN kan erbjuda mig bra möjligheter för fortsatt utveckling som cyklist. Jag ser verkligen fram emot att få träffa laget nu till helgen och lära känna tjejerna lite närmare och förhoppningsvis blir detta början på något riktigt bra!

Inför 2015 är förhoppningarna att kunna fortsätta utvecklas som elit-cyklist och att bygga på den nivån där hon kände att hon befann mig under slutet av säsongen 2014. Ett av säsongens mål är naturligtvis Svenska Mästerskapen.

– Att placera mig högt upp i resultatlisterna internationellt/nationellt är något jag siktar på, Har även mål om att få vara en del av truppen till U23 EM och VM. Självklart hade det även varit roligt att försvara U23 mästare tröjan på SM då det alltid är en ära att få köra i en mästartröja, avslutar Alexandra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *