Team Bliz-Merida förlänger avtalet med klädföretaget Trimtex

SKARA – PRESSMEDDELANDE:
Det norskägada klädföretaget Trimtex och det internationellt sammansatta svenska elitlaget Team Bliz-Merida har förlängt sitt samarbetsavtal över säsongen 2015.
– En klädsponsor är otroligt viktig för laget. Det är en kostsam process att ta fram kläder och att ha tillräckligt med plagg för att hålla laget under en långa säsong. Vi är mycket nöjda med vårt samarbete med Trimtex, konstaterar stallchefen i Team Bliz-Merida.

Det är väldigt roligt och värdefullt för oss att kunna jobba vidare med en så kvalitetsinriktad klädleverantör som Trimtex är. Både bredden i sortimentet, den höga kvalitén och nästintill obegränsade möjligheter att specialisera egen design på alla plagg, både cykelplagg och profilkläder, gör Trimtex till en komplett leverantör av textilier för ett cykelteam, på alla nivåre, inte bara för oss som använder kläderna 350 dagar om året, förklarar Dennis Nystrand, team manager i Team Bliz-Merida.

Team Bliz-Merida var under större delen av säsongen 2014 Sveriges enda cykelteam som tävlade internationellt. Det blev 75 tävlingar i åtta olika länder. Totalt samlade laget 16 segrar i fem olika länder samt en femteplats på Europamästerskapen. Inför säsongen 2015 har laget tio cyklister i A-truppen och fyra åkare i en utvecklingsgrupp. Den kommande tävlingssäsongen sträcker sig från Spanien i mitten av februari till kina i slutet av oktober.

Trimtex är sedan ett år tillbaka textilsponsor till Team Bliz-Merida. Företaget som grundades i Norge, inledningsvis som en leverantör av orienteringskläder. Det senaste deceniet har företaget vuxit som leverantör av cykelkläder i Sverige och skandinavien. Företaget har över 3000 team, klubbar och företag som kunder. Produktutveckling och materialval görs på huvudkontoret. Inköp av material görs under en strikta etiska riktlinjer som främjar långsiktighet utveckling både för vår miljö och för alla delar i leverantörskedjan.

– I Trimtex har vi funnit ett företag som både bidrar till bättre förutsättning för att kunna tävla och prestera bra och vars värderingar överensstämmer med våra egna, både vad gäller den ständiga jakten på utveckling mot bästa tänkbara resultat och genom sitt hänsynstagande till miljö och rättvis utvecklande global handel. Vi anser att Trimtex på många områden är en föregångare inom utvecklingen av cykelkläder.

Team Bliz-Merida kommer att tävla i en Pro LZR Shirt, en cykeltröja som både i passform och material motsvarar absolut top-of-the-line inom cykeltröjor. Den nyutvecklade Pro LZR bib-byxan är en nivå högre jämfört med den Pro bib-byxa som laget använt under säsongen 2014.

– Det är just det här som är så fantastiskt med Trimtex. Våra cyklister har använt pro-byxan nästintill varje dag, flera timmar. Varje par av byxorna har blivit tvättade en eller ett par gånger i veckan. Färgerna ser ut som när plaggen var nya, sömmarna är hela trots många timmars nötande på sadeln. Ingen av cyklisterna har haft några av de många problem som kan uppstå i grenen när man cyklar många timmar i regn, värme och på varierande underlag. Vi har haft en byxa som motsvarar alla krav man kan ställa, ändå lyckas man ta fram en byxa som ännu ett strå vassare i både passform och nyutvecklade material.

Kläderna från Trimtex används för all cykling i Team Bliz-Merida, både träning och tävling. Lagets cyklister och personal använder dessutom pikétröjor, hoodies och jackor i lagets egen design vid sidan av cykeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *