Pontus Kastemyr kör 2015 i conti-teamet Differdange från Luxemburg

FALUN – Pontus Kastemyr från Falun körde sin första säsong som elitcyklist tillsammans med CK Brue från Halmstad. Nu förbereder han sig inför säsongen 2015, nu står det Luxemburg på teamets adress. Cyclesport.se har pratat medPontus om förväntningar på säsongen i continentalteamet Differdange.

Från att ha varit en av landets absolut bästa juniorer 2013 så var förväntningar högt ställda på Pontus Kastemyr inför den säsong vi just lagt bakom oss. Det blev ett bra år med flera landslagsuppdrag och start i Tempo-VM för U23 i Spanska Ponferrada.

– Att från juniorklassen gå upp och öka tävlingslängden med ungefär 60 km gör stor skillnad och tog en liten period att vänja sig. De stora startfälten med fler bra åkare gjorde loppen också tuffare både fysiskt och taktiskt, berättar Pontus.

Redan som andraårs junior tävlade han mad CK Bure. Tillsammans med laget där bl.a. Gustav Höög och Erik Wallén, kompisen från Falun, ingick så tog han klivet upp i elitklassen efter en riktigt bra säsong.

– Vi var ett gott gäng och hade bra stöd av klubben vilket jag vart mycket nöjd med. Jag har tävlat i hela norden men också i Europa där jag speciellt fått hjälp av klubben Morgan Blue med bas i Belgien.

Tävlandet för elitlaget Morgan Blue har varit nyttigt. Den tuffa konkurrensen och sättet man tävlar på i Belgien är svår att finna någon annanstans. Det är bl.a. dessa tävlingar som gjort honom till en tuff och erfarencyklist i landslagssammanhang.

– Mitt bästa minne från året var under U23 Flandern Runt där jag lyckades med att komma 19:e efter hård kamp med både en del otur och också lite tur, som det ofta kan vara på ett sådant lopp.

Inför säsongen 2015 har han skrivit kontrakt med luxemburgiska laget Differdange. Det är ett lag som är välbekant för många svenskar. Nuvarande förbundskapten Junas Ljungblad avslutade sin långa karriär i laget. Andra svenskar som figurerat i deras tröja är bl.a. Håkan Nilsson från Burseryd och Fredrik Johansson från Västerås som tävlat för laget under många säsonger.

Laget har under många år för det mesta varit det enda continentalteamet från Luxemburg. I tävlingsprogrammet har man varje säsong hittat flera exotiska tävlingar med tidig start och sen avslutning på säsongen i Afrika eller Asien.

– Jag har haft mycket kontakt med både Håkan Nilsson och Jonas Ljungblad, fortsätter Kastemyr.

Flyttar till Luxemburg
Tävlingsprogrammet för kommande säsong är fortfarande inte helt klart. Pontus har i dagsläget svårt att säga om han kommer att finnas med på några tävlingar på hemmaplan. Klart är dock att han kommer att vara bosatt i Luxemburg.

Cyclesport.se önskar Pontus lycka till och kommer att försöka följa honom så mycket som möjligt under säsongen som kommer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *