Tre svenskor i dansk satsning på frammarsch

HOLSTEBRO, DANMARK – Det danska teamet BMS-Ladies startades inför säsongen 2014. Laget kommer från Holstebro på Jylland och har redan visat sig starka både i Danmark och Sverige. Inför säsongen 2015 har man stärkt kassa genom en ny sponsor och tre svenskor ingår i truppen.

Team BMS BIRN heter laget från och med första januari. Det planeras tävlingar i Sverige, Norge, Holland, Belgien och kanske också i Italian vid sidan av det nationella programmet i Danmark.

Laget har redan under sin premiärsäsong lyckats visa sig, inte minst på det svenska etapploppet U6 CycleTour. Där var man segrare i lagtävlingen med god marginal. Camilla Möllebro Pedersen tog hand om slutsegern följd de båda lagkamraterna Maria Julie Hansen och Marie Schousboe Vilmann som också placerade sig topp-10 i den prestigefyllda tävlingen.

En av de tre svenskorna som ingår i laget kommande säsong är VM-cyklisten Alexandra Nessmar. Hon får sällskap av tidigare lagkamraten i Team Firfighters-UCK, uppsalatjejen Linnea Sjöblom och Kristina Morin från Malmö.

Team BMS BIRN 2015:
Pernille Mathiesen
Camilla Møllebro Pedersen
Marie Schousboe Vilmann
Rikke Lønne
Iben Bohé
Alexandra Nessmar (Sverige)
Kristina Morin (Sverige)
Linnea Sjöblom (Sverige)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *