Lindström förstärker ledarstaben i Team Argon18 Scandinavia

ÅHUS – Argon18 Scandinavia har just lagt debutsäsongen bakom sig, en säsong sm gav laget både SM-guld och seger i den svenska landsvägscupen, SWE Cup. Nu tar man nya tag inför säsongen som kommer, bland annat genom en förstärkning i det sportsliga ledarskapet.

Debutsäsongen blev fulländad i början av september då Team Argon18 Scandinavia kunde åka hem från Södra Sandby med den gula tröja som bevisade att man vunnit SWE Cup 2014 sammanlagt. Det var Marcus Svensson som blev bäste poängplockare under säsongens fem deltävlingar, bland annat genom en andraplats på Kalmar GP där han spurtslog självaste Jonas Ahlstrand.

Tidigre under sommaren så bärgades även SM-Guldet på landsväg genom Michael Olsson. Den redan då regerande mästaren skulle försvara sin titel och backades i det upp av hela det röda tåget av Argon18-cyklister som en efter en tömde sig själva på kraft för att underlätta resan mot SM-guld för Olsson. Segern var ett faktum och den blågula-mästartröjan stannade i laget.

Exakt hur planerna ser ut inför säsongen 2015 är inte klara att avslöjas ännu, hälsar team manager Mats Höllgren. Klart är dock att den erfarne sportdirektören Fredrik Lindström från Borås kommer att ingå i ledarstaben under kommande säsong. Lindström har de två senaste säsongerna haft hand om Falköpings CK´s elitlag, ett lag som inför 2015 går upp i den nya senska satsningen Team TreBerg-Bianchi.

– Vi har pratat lite löst om det redan tidigt i år att det hade varit kul att göra något tillsammans. Vi har samarbetat och delat servicebil vid flera tillfällen i Belgien och Danmark i år. Fredrik är en ”easy going” kille som passar perfekt i vårt gäng. Så när det stod klart att han inte hade något ”eget” lag 2015 så… säger Höllgren

Lindström kommer att vara sportdirektör, sida vid sida med Mats Höllgren.

– Vi delar på jobbet med att vara ute på tävlingar. Vi har en bra stab med folk som kommer att backa upp laget under 2015 så vi utvecklas hela tiden, avslutar Höllgren.

Som co-manager finns Miche Andersson. Lagets chefsmekaniker är Ronnie Kindvall medan Ola Karlsson har hand om markservicen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *