Soloseger och ledartröja för Morén på GP-Cupen, Kristianstads GP

KRISTIANSTAD – Det blev en verklig kanontävling när den första upplagan av Kristianstads GP kördes ikväll i de centrala delarna av den skånska staden. För första gången i år bytte ledartröjan ägare, det efter att Patrik Morén, Södertälje CK, attackerat från utbrytargruppen och solokört till seger i dagens lopp.

Drygt sjuttio cyklister fanns med i startlistan på den första upplagan av Kristianstads GP. Solen sken över Skåne och kristianstads innevånare som kantade gotorna där loppet drog fram.

Det timslånga loppet ingick som den sjätte deltävlingen i Svenska GP-Cupen, en cup där Alexander Wetterhall (Upsala CK) haft ledningen sedan första deltävlingen i våras.

Wetterhall var en av de som tidigt visade att han ville var med och fightas om slutsegern i tävlingen. Han, liksom många andra, missade dagens avgörande utbrytningen, en kvintett som kom iväg då det återstod ca en halvtimma av tävlingen.

I tätgruppen fanns CK Bures Gustav Höög, Isak Lundgren från Argon18 Scandinavia, Johan Svensson, Upsala CK, Patrik Morén, Södertälje CK och Ove Nilsson från Falköpings CK.

De fem i täten höll undan för en mycket hårt jagande klunga där fler och fler fick kasta in handduken ju närmare hel timma man kom. Emil Andersson (Team Bliz-Merida) var den åkare som verkligen lyckades med det som hela klungan jobbade för. Han stötte från huvudfältet och körde ensam ikapp tätgruppen efter 55 körda minuter.

Med fem varv kvar attackerade han igen, dock utan resultat. Det blev istället kontraattacken som kom att avgöra dagens lopp definitivt. Patrik Morén fick de nödvändiga sekunderna som får åkare att tveka på att ensamma ta ner luckan mellan grupen och den ensamme flyktingen. Något samarbete var det heller inte tal om bland de jagande fem som istället fick tävla om andraplatsen.


Efter loppet kunde Patrik Morén dra på sig den gula ledartröjan som ny ledare i Svenska GP-Cupen 2014.

Morén vann loppet efter en mycket snygg avslutning med fyra varv i ensam ledning. I den jagande gruppen blev det Bliz-Meridas Emil Andersson som lade beslag på andraplatsen. Trea i loppet blev Isak Lundgren.

Moréns seger innbar att han klättrade upp i ledning i Svenska GP-Cupen. Avslutningsloppet blir således det första loppeti GP-cupen, förutom premiären, där inte Wetterhall är i totalledning.

Resultat (preliminära)
1. Patrik Morén, Södertälje CK
2. Emil Andersson, Team Bliz-Merida
3. Isak Lundgren, Argon18 Scandinavia
4. Johan Svensson, Upsala CK
5. Ove Nilsson, Falköpings CK
6. Gustav Höög, CK Bure
7. Marcus Svensson, Argon18 Scandinavia
8. Matti Manninen, Team Bliz-Merida

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *