Richard Larsén ansluter till Team Argon18 Scandinavia

ÅHUS – Richard Larsén från Floda utanför Göteborg inledde årest cykelsäsong mycket starkt tillsammans med nystartade Göteborg Cycling Team. Nu skiftar han färg på tävlingsdräkten och ansluter till det mycket framgångsrika projektet Argon18 Scandinavia.

– Det är jättekul att få med en sånn kille som Richard i laget. Han har testkört tillsammans med oss tidigare i år och han känner de flesta i laget så det är positivt, berättar Mats Höllgren, team manager för laget som är baserat i den skånska östkustpärlan Åhus.

Som junior var Richard en mycket lovande cyklist med flera landslagsuppdrag. Under åren som U23-cyklist tävlade han inledningsvis mycket både utomlands och på hemmaplan. Efter att ha trappat ner en period och sedan satsat på nytt är den nu 23-årige cyklisten en av de riktigt starka cyklisterna i den svenska elitklungan.

– Vi har haft ögonen på honom ett tag. Han tränar en hel del tillsammans med våra göteborgare, Marcus Svensson och Anders Ekh. I våras behövde vi en extra åkare inför UCI-tävlingarna på Jylland och då passade vi på att ta in Richard. Han körde kanonbra och sedan dess har dialogen varit igång, fortsätter Höllgren.

Larsén lämnar nu Göteborg Cycling Team från och med den 1:a augusti. Någon tävling under kommande helg blir det dock inte. Sjukdom parkerar honom vid sidan av banan den här gången, men framöver så är han en del av det röda tåget från Argon18.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *