Marcus Fåglum Karlsson vann SWE Cup Kalmar GP efter utbrytning

KALMAR – Det blev Marcus Fåglum-Karlssons tävling från den 22a minuten till målgång efter en dryg timma idag när den fjärde upplagan av Kalmar GP kördes. Fåglum-Karlsson vann en imponerande soloseger inför en fantastisk publik i centrala Kalmar.

Det fjärde Karlmar GP visade tydligt att kalmarborna tagit arrangemanget till sina hjärtan. Cykelklubben JHWC, med dess namne Jan Hammarqvist, i spetsen presenterade återigen ett fantastiskt välarrangerat varvlopp i centrala Kalmar.

Det blev en särskilt fin dag när Thomas Löfqvist (IAM Cycling) fanns med i klungan. Löfkvist bor i Kalmar och har just nu ett uppehåll från det internationella tävlandet efter att ha kört sin kropp mycket hårt under våren.

Det timslånga loppet blev mycket intensivt. 20-årige Marcus Fåglum-Karlsson (Falköpings CK), proffs till vardags i norska Ringeriks Kraft, blev den som avgjorde tävlingen. Han gick loss ensam efter 22 minuters cykling. Han höll sedan undan i drygt 40 minuter innan seger var ett faktum.

I klungan spurtade Marcus Svensson, Argon18 Scandinavia, in på andraplats, före den professionella spurtkanonen Jonas Ahlstrand, Giant-Shimano.

Tävlingen ingår, trots att det är ett varvlopp, i den svenska landsvägscupen. Även om distansen bara är en fjärdedel av vad som vanligen körs i cupen så utdelades full poäng i likhet med övriga deltävlingar. Marcus Svensson låg tvåa i SWE Cup inför dagens lopp. Ioch med andraplatsen så gick han upp i samlad ledning med en deltävling kvar.