Philip Lindau i gula ledartröjan efter prologen på Tour Alsace

SAUSHEIM, FRANKRIKE – Det blev seger för det norksa continentalteamet Joker Pro Cycling på lagtempoprologen av det franska etapploppet Tour Alsace. Först över mållinjen var jönköpingskillen Philip Lindau som startar den första linjeetappen i den gula ledartröjan.

Philip Lindau blev svensk mästare redan som 19-åring. Under flera år har han tävlat för olika lag på continental-nivå. Iför årets säsong stod han utan kontrakt efter att Team People4you stängt ner verksamheten. Han anslöt då till norges mest hårdsatsande cykelteam, Team Joker Pro Cycling.

Den här veckan kör laget det franska etapploppet Tour Alsace. Tävlingen har fem tuffa linjeetapper. Den första tävlingsdagen var det dock lagtempoprolog på schemat. Det norska laget var snabbast på den 4,2 km långa banan och det var svensken som var först att skära mållinjen.

– Går inte att förneka, jag är sjukt glad, skrev Philip Lindau på Facebook efter att ha mottagit den gula ledartröjan.

Ytterligare svenskar i tävlingen är Lindaus lagkamrat Edvin Wilson och de båda Giant-Shimano Development-cyklisterna Robert Pölder och Fredrik Ludvigsson. Det svenskregistrerade Giant-teamet hade en tuff dag och var mer än en halvminut bakom Joker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *