Kristianstads GP – Svenska GP-Cupen 2014 närmar sig finalen


Det är en jämn strid i herrarnas Svenska GP-Cupen 2014 – [no link]

KRISTIANSTAD ::: PRESSMEDDELANDE:
Svenska GP-Cupen 2014 närmar sig sin upplösning. Alexander Wetterhall, Upsala CK, leder herrklassen med en mycket liten marginal. Han och hans värsta konkurrenter i GP-Cupen kommer att finnas på plats i den näst sista deltävlingen, Kristianstads GP, på fredag kväll. Tyvärr har arrangören av Kristianstads GP valt att på kort varsel ställa in damernas lopp, ett beslut som får till följd att damklassens slutsegrare redan kan koras.

I herrelitklassen är det långt ifrån avgjort vem som skall få ta med sig den sista gula ledartröjan hem över vintern. Alexander Wetterhall, smålänning bosatt i Skara som tävlar för Upsala CK, leder totalt. Han har haft ledningen sedan segern i första deltävlingen i hemstaden Skara. Efter flera bra placeringar så har han klamrat sig kvar i toppen. Bakom jagar dock tre konkurrenter som har goda chanser om att kunna kämpa om slutsegern under de två sista deltävlingarna.

Närmast bakom är det göteborgaren Marcus Svensson, tävlandes för det Åhus-baserade teamet Argon 18 Scandinavia, som utmanar Wetterhall. Han har inför fredagens lopp endast fem poäng upp till ledning.

Avgjort i damklassen efter beslut att ställa in i Kristianstad
Det blir tyvärr ett litet magplask i sommarvärmen för dameliten på Svenska GP-Cupen. Under tisdagen meddelade arrangören av den sjätte deltävlingen att man helt enkelt ställer in damklassen. Motiveringen är att det är för få föranmälda. Loppet blir därmed enda deltävlingen i Svenska GP-Cupen som inte har damklass, ett beslut som kom lika överraskande för Svenska GP-Cupens samordnare som för de damer som tänkt sig att tävla på fredagens Kristianstads GP.

Tyvärr så får arrangörsklubbens, CK Cyklon, beslut konsekvensen att kampen om slutsegern i damklassen nu är avgjord. Hanna Nilsson, som tävlar för Åhus CK och kommer från Kristianstad, håller en ledning på nitton poäng före närmaste konkurrent. Med endast en tävling kvar att köra så finns det bara arton poäng att kämpa om, och därmed är det klart att Nilsson vinner Svenska GP-Cupen totalt 2014.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *