MTB landslaget presenterar OS-satsning med fyra cyklister


Fr.v: Matthias Wengelin, Jenny Rissveds, Annie Söderberg (fysio/tränare), Alexandra Engen och Emil Lindgren – [no link]

STOCKHOLM ::: Idag presenterade det svenska MTB-landslaget kärnan i sin satsning mot OS 2016 i Rio. Fyra cyklister finns med i truppen, två tjejer och två killar. Det är en satsning som både är inriktat på cyklisterna och den stöttande bemanningen runt omkring.

PRESSMEDDELANDE FRÅN SVENSKA CYKELFÖRBUNDET:
Målet med denna grupp är att ha fyra cyklister på startlinjen till OS i Rio 2016. En satsning av Svenska Cykelförbundet med hjälp av Sveriges Olympiska Kommitté. Förutom de fyra uttagna cyklisterna Matthias Wengelin, Jenny Rissveds, Alexandra Engen och Emil Lindgren, kommer det bli en stab av ledare omkring de aktiva.

En viktig del för framgång är att ha kompententa och pålitliga ledare omkring sig. ”I möjligaste mån kommer alla ledare vara med på alla EM och VM fram till OS, för att få så mycket personlig kontakt som möjligt med cyklisterna och bygga upp ett förtroende alla emellan” säger Anders Ljungberg, förbundskapten mountainbike, ”Alla i gruppen känner redan varandra mer eller mindre och är
otroligt peppade inför säsongen!”

Ledarna är Ida Klockervold (fysio), Annie Söderberg (fysio/tränareFredrik) Ericsson (tränare), Hjalmar Bengtsson (mekaniker) och Anders Ljungberg (förbundskapten/head coach)

Gruppens första större träff blir ett träningsläger till Playitas på Fuerteventura, där kommer alla cyklister, utom Alexandra, då hon har andra aktiviteter inplanerade med sitt team, delta och lägga en grund mot 2014.
Team Rio är en satsning som är öppen för att kompletteras med ytterligare cyklister som under säsongerna fram till OS visar fina internationella resultat.

Jonas Ljungblad, sportchef på Svenska Cykelförbundet kommenterar; ”Vi har mycket duktiga
MTB-cyklister så därför har vi skapat denna grupp och satsning. Förhoppningarna är att det även skall generera väl framskjutna placeringar/medaljer på EM och VM under vägen fram till OS.”

Generalsekreterare Lena Alfvén ser mycket positivt på satsningen som ger möjligheter att ta medaljer och även locka nya utövare till sporten: ”Vi har starka mountainbikecyklister just nu som alla är mycket goda ambassadörer för cykelsporten. Jag hoppas att många ungdomar blir inspirerade av dessa
stjärnor och ger sig ut i skog, mark och på väg för att cykla.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *