Fem svenska U23-cyklister i Team Bliz-Merida pb Cyclesport.se


Emil Andersson är en av fem svenska U23-åkare i Team Bliz-Merida 2014 – [no link]

SKARA ::: Åtta cyklister är klara för hårdsatsande Team Bliz-Merida. Laget kör säsongen 2014 med fem cyklister från Sverige, samtliga i åldrarna 18-22 år. Mest meriterad är landslagsmannen Emil Andersson från Lindome, söder om Göteborg.

Drygt hälften av cyklisterna i Team Bliz-Merida är svenskar. Fem unga åkare ingår i truppen som nu laddar för en säsongsöppning i Spanien om drygt två månader.

Tre åkare kommer närmast från Trek Sweden Racing medan två cyklister körde fjolåret i juniorlaget Team Bliz-Cyclesport.se.

Simon Pedersen är 18 år och studerande vid cykelgymnasiet i Skara. Han kommer från Dalby i Skåne och började sin cykelkarriär i FK Trampen.
– Simon är en stark och mycket lojal lagåkare. Han styrka ligger i envisheten och förmågan att finnas till hands när laget behöver hans krafter, förklarar Dennis Nystrand, team manager för laget.

Henrik Jansson är den andra av lagets 18-åringar. Han studerar sedan ett par år tillbaka på Hagströmska Idrottsgymnasium i Falun. Rötterna finns i Eskilstuna. Under fjolåret vann han Göteborgsgirot, tog medalj på SM i kriterium och prickade in en femteplats på junior-SM´s linjelopp.

Emil Gabrils är 20 år gammal. Efter avslutade studier på Cykelgymnasiet i Skara har han flyttat hem till Falun. Han har tidigare tävlat som junior i Team CykelCity.se och varit en frekvent del av svenska landslaget både som junior och U23-cyklist.

Mattias Brolin, 21-åring från Borås i Västergötland. En stark tempocyklist och en slitvarg i klungan som mot slutet av säsongen blev totalsegrare i Svanesunds 3-dagars.

Emil Andersson från Lindome är en av landets bästa unga sprinters. Vid sidan av att ha varit ett återkommande inslag i det svenska landslaget. Vid Tour of Jamtland körde Emil hem slutsegern i kampen om spurtpriströjan.

– Vi har stor tilltro till den grupp av cyklister vi har i laget. Sex av åtta cyklister är U23-åkare. Vi har fortfarande en plats kvar i laget och vi hoppas ha en U23-cyklist även på denna plats, förklarar Mats Harring, lagets sportchef.

Team Bliz-Merida inleder säsongen i Spanien i februari. Laget har för närvarande åtta kontrakterade åkare i en trupp som skall komma att bestå av nio cyklister innan tävlingssäsongen drar igång på allvar.

Imorgon presenteras lagets utländska cyklister.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *