6 helger och 10 tävlingsdagar klara i SWE Cup XC 2014


Det blir Vårgårda CK som tar hand om cup-premiären 2014. Loppet som har start och mål i slalombacken är UCI-kategoriserat för elitklasserna. – [no link]

::: Svenska Cykelförbundets grengrupp för MTB är så gott som klara med arbetet med den nationella cupen, SWE Cup XC, inför kommande säsong. Det blir Vårgårda som står för premiären i samband med sin internationella tävling i mitten av maj.

PRESSMEDDELANDE:
Istället för att fokusera på adventsfirande blickar vi mot 2014 års säsong i SWE-Cup XC. Som schemat ser ut i dagsläget har vi följande arrangörer och datum. Datumen är spikade och eventuellt tillkommer det någon tävling utöver dessa:

– Vårgårda 18 maj XCO (dessutom UCI C2-tävling)
– Borlänge Tour 23-25 maj XCE, XCO
– Säter 14-15 juni XCE, XCO
– Härnösand 2-3 aug XCE, XCO
– Täby 27 sep XCO
– Södertälje 28 sep XCO

Även 2014 kommer ungdomsklasserna att ingå i cupen. Till 2014 kommer vi se till att även ungdomarna får den avslutning de förtjänar i form av pokaler/plaketter efter säsongsavslutningen.

Vi förstår att det kan vara svårt att hinna runt till alla tävlingar under säsongen och därför kommer alla deltagare att få räkna bort det sämsta resultatet för en helg. Detaljerna kring hur vi kommer att hantera poängsammanställningen återkommer vi om vid senare tillfälle.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *