Borås CA satsar på ungt elitlag för damer


– [no link]

BORåS ::: En projektgrupp inom Borås Cykelamatörer har under sommaren och hösten jobbat med att starta upp och organisera ett nytt damelitlag. Fokus ligger på unga elitcyklister och laget är tänkt att fungera som ett utvecklingslag. Tre förstårsseniorer ingår för närvarande i laget.

Peter Persson, en av initiativtagarna till laget berättar att man primärt jobbat med att säkra en stark ekonomisk bas för verksamheten.
– Vi har haft förmånen att kunna knyta till oss två stabila namn med gediget cykelintresse; Norconsult Fältgeoteknik AB och Swedbank Sjuhärad.

Maria Svanehed är en annan av initiativtagarna i verksamheten. Hon berättar att det strukturella arbetet kring tjejerna också haft stort fokus. Målet har varit att kunna erbjuda optimala förutsättningar för cyklisternas idrottande.
– Vi tillsatt stab runt laget bestående av Magnus Anundsson, sportchef, och Stefan Andreasson, mekaniker.

– Där är tufft att komma upp som senior första året. Med det här stallet vill vi göra övergången så mjuk som möjligt och kommer att jobba med det under första året, berättar sportchefen. Magnus som ursprungligen kommer från Västerås har själv kört många år i elitklassen, bland annat i Team Epic Mölndals CK Elit och ett par år i Team Cyclesport.se.

Samtliga tre åkare kör sin första säsong i elitklassen. Linda Jacobsson kommer närmast från FK Trampen, Kajsa Persson har tidigare kört i Alriksson Go:green CK tillsammans med lagets tredje åkare, Felicia Svanehed.

– Tävlingsprogrammet kommer mestadels att bestå av nationella tävlingar, men även av tävlingar i Danmark och Norge, avslutar Peter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *