CK Nollåtta – Ride of Hopes nya elitsatsning


CK Nollåtta blir CK08 Ride of Hope under kommande säsong – [no link]

SKARA ::: – I september 2013 dog vår sportdirektör Martin Ingelgård i cancer. Det var han som skapade CK08:s damelitlag, och till hans minne vill vi nu göra vad vi kan för att bidra med pengar till cancerforskningen, och samtidigt driva vidare hans vision om ett starkt Stockholmsbaserat damelitlag på cykel, förklarar tjejerna i CK08 Ride of Hope för Cyclesport.se.

Damelitlaget CK Nollåtta byter namn inför säsongen 2014. Laget förlorade för ett par månader sedan sin sportchef Martin Ingelgård till cancer och till hans minne jobbar man nu för att samla in pengar till cancerforskningen. Resultatet är bl.a. att truppen kommer att tävla under namnet CK08 Ride of Hope framledes.

De senaste åren har Ride of Hope tillsammans med Sveriges cykelmotionärer dragit in flera miljoner till Barncancerfonden. Genom det nya samarbetet och elitsatsningen tillsammans med CK08 vidgar Ride of Hope nu sitt varumärke.

Tjejerna får professssionell backup för att nå sina sportsliga mål. De båda riksbekanta tränarna Fredrik Ericsson och Isak Strömberg coachar lag utan ersättning. Tjejerna skänker istället en summa motsvarande det normala tränararvodet till Barncancerfonden via Ride of Hope. Proffsåkaren Mirella Ehrin och hennes make stöttar laget med nödvändig kompetens och erfarenhet.

Hösten 2012 föddes CK08’s damelitlag. Under säsongen har laget tagit flera pallplaceringar och kommit tvåa i lagtävlingen i SWE Cup.

– Vi har ställt upp i de flesta tävlingar runt om i Sverige och i en hel del motionslopp. Nu siktar vi vidare mot nästa år då vi vill ta ännu större plats och fortsätta jobba för att svensk damcykling ska växa, avslutar tjejerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *