Barry Miller gör Firefighters Upsala CK-teamet komplett


Barry Miller – [no link]

UPPSALA ::: Amerikanen Barry Miller presenteras som den trettonde och sista cyklisten i bygget av continentalteamet Firefighters Upsala CK. Miller har representerat de båda organisatinerna Firefighters och Upsala CK under säsongen 2013.

PRESSMEDDELANDE:

Barry Miller från Firefighters Cycling är den tredje amerikanska cyklisten, som presenteras i det nystartade svensk-amerikanska Continentallaget Firefighters Upsala CK.

Barry är 24 år, han var nationell juniormästare på bana och medaljör på de amerikanska Elit mästerskapen redan som 17-åring och representerade USA i Junior-VM på bana 2006. Han var rankad som 13:e juniorcyklist i Världen och var USA:s mest specialiserade 6-dagars cyklist när han 2012, övergick till att fokusera på landsvägscykel i Pure Energy Cycling, som hjälpryttare till den amerikanska olympiacyklisten Bobby Lea. Han bytte lag till 2013 och representerade Firefighters Cycling, vilket ledde till 4 vinster, 14 pallplatser och 25 topp tio placeringar under året, däribland segern i Halmstads 3-dagars. Han var under hösten utlånad till Upsala CK och deltog bl.a. i Tour of Jämtland.

Barry är en speciell talang och läser ett lopp mycket bra. Han har en otrolig styrka och är en lojal lagcyklist, vilket kommer att visa sig under säsongen, säger general director Allen Wahlström.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *