Petter Persson och Benny Sonesson förstärker Team Refero-Åstorps CK


Petter Persson (t.v.) och Benny Sonesson – [no link]

åSTORP ::: Arrangören av årets svenska mästerskap på landsväg gör samtidigt en ordentligt satsning för att bli ett av landets starkare elitteam på herrsidan. Petter Persson återvänder till klubben efter två års bortavor, senaste säsongen kördes i Trek Sweden Racing. Han tar samtidigt med sig kollegan från fjolåret, Benny Sonesson till truppen.

PRESSMEDDELANDE:

Nysatsningen Refero Elite Cycling Team – Åstorps CK förstärker sin laguppställning med två starka åkare i egenskap av Benny Sonesson (-92) och Petter Persson (-85), båda två kommer närmast från Trek Sweden Racing. De två skåningarna gör laguppställningen komplett och bildar tillsammans med övriga tidigare presenterade cyklister ett lag med tio åkare.

Benny Sonesson kommer som sagt närmast från Trek Sweden Racing och är fortfarande under utveckling med GP-lopp och backig terräng som sina starka kort. Med sin sjätteplacering på Kalmar GP under 2012 så visar Benny att han kan vara med där framme och göra resultat. – Vi är väldigt nöjda med att få Benny till vår satsning då han besitter en talang som mognar fram hela tiden och vi tror att 2013 kan bli ett år då alla andra får se hur bra han är som cyklist, för det vet jag redan säger lagets grundare Fredrik Olofsson.

Petter Persson kommer även han från Trek Sweden Racing och under 2011 körde han i Nordic Eco – Vallentuna CT, tidigare säsonger tävlade han för Åstorps CK och återvänder nu till klubben. Under 2012 blev han trea i Svenska Cupen och är en av få åkare i elitklungan som vann en tävling ifjol.
– Det känns extra roligt att få köra för Åstorp igen och nu när denna satsning blev möjlig så var det ett självklart val med SM på hemmaplan dessutom. Stora målen är ju såklart SM i Åstorp och även den Svenska Cupen där jag vill förbättra min tredjeplats totalt, säger Helsingborgaren Petter.

– När vi valde att lägga satsningen i Åstorps CK så var det naturligt att vi ville ha med Petter, han är en lokalkändis och det ger ett bra mediavärde för oss som lag och hela SM arrangemanget. Självklart är Petter en av dom cyklisterna i laget som med sin rutin och höga lägstanivå kommer att ge oss fina placeringar och framgångar. Han höjer standarden på laget och har under de senaste åren visat vilken hög kapacitet han sitter inne med på tävlingarna, vilket är något som vi ser framemot att se mer av under 2013 säger Fredrik Olofsson.

Den kompletta laguppställningen 2013 för Refero Elite Cycling Team – Åstorps CK:

Anders Ekh

Andreas Thell

Benny Sonesson

Icac Lundgren

Joakim Carlsson

Fredrik Olofsson

Mikko Partanen

Peter Carlsson

Petter Persson

Simon Galle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *