Alexander Wetterhall till Argentina och Tour de San Luis


Alexander Wetterhall. Foto: Team Netapp-Endura

SKARA ::: Alexander Wetterhall debuterar med sitt nya team Netapp-Endura i den argentinska tävlingen Tour de San Luis på månadag om en och en halv vecka. Det blir andra gången som 26-åringen kör det sju dagar långa etapploppet.

Alexander Wetterhall gör sin första säsong som pro-cyklist. Hösten 2010 var han stagiare i det amerikanska procontinental-teamet Cervélo Test Team och imponerade då bl.a. under tempoetappen på Post Danmark Rundt. Tyvärr så ledde inte provkontraktet till starten på en karriär i den högre divisionen. Teamet fusionerades med Slipstreamorganisationens ProTour-team och där fanns inte plats för svensken.

Efter två år med brittiska Endura Racing så har han haft ett tävlingsprogram som ligger väl över den normala nivån för ett continentalteam. Inför årets säsong så genomfördes en sammanslagning mellan Endurateamet och tyska Netapp. Alexander var en av de åkare som följde med in i det nya teamet efter sammanslagningen. Netapp hade redan en pro-licens vilket garanterade laget en plats i den högre divisionen.

Tour de San Luis kör igång måndagen den 21:a januari. Loppet består av sex linjeetapper mellan 155 och 173 km samt ett tempolopp på 19 km. I tävlingen finns storstjärnor som tidigare dopingavstängde Alberto Contador, superspurtarna Peter Sagan och Mark Cavendish. Fjolärets tävling vanns av den nu avstängde amerikanen Levi Leipheimer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *