Säsongsdebuten framskjuten till februari för Fredrik Kessiakoff


Fredrik Kessiakoff. Foto: Cyclesport.se – [no link]

ASTANA, KAZAKSTAN ::: Inför vintern var det planerat att Fredrik Kessiakoff skulle inleda sin säsong redan nästa vecka. Nu skjuts debuten fram för svensken med en månad. Det är ett beslut som han och laget fattat tillsammans hälsar han till Cyclesport.se.

Fredrik Kessiakoff hade en tävlingssäsong 2012 som varade från februari till oktober. Under året hann han med två grand tours, både tempo och linjelopp på VM och därtill en massa av tävlingskalenderns mest betydelsefulla lopp samt en vår där problem med astma tar mycket kraft både på och vid sidan av cykeln.

När hans sportchefer i Astanateamet planerade säsongen så parade man ihop Fredrik med den italienska superstjärnan Vincenzo Nibali. Det innebar säsongsdebut den 20:e januari i det argentinska etapploppet Tour de San Luis.

I slutet av förra veckan presenterade laget trupperna till den fyra inledande etapploppen så hade det gjorts justeringar från den preliminiära planen. Tävlingsdebuten senareläggs därmed för Kessiakoff som inleder den 17:e februari i Andalucia Ruta del Sols fyradagarstävling på den spanska sydkusten.

– Jag har tillsammans med laget bestämt att inleda säsongen lite lugnare. Jag känner att jag behöver det efter en lång säsong i fjol, meddelar Fredrik via SMS till Cyclesport.se.

Det kommer att bli mycket tävlande under det kommande året för svensken. När Cyclesport.se gjorde en längre intervju med honom i november så berättade han att han ingår i truppen inför Giro d´Italia. Efter flera säsonger med problem under vårtävlingarna så visade en läkarutredning som genomfördes i Sverige att han lider av astma. Fredrik har nu fått mediciner som skall hjälpa honom med problemen men astman är en osäkerhetsfaktor som kan spela in när den slutliga truppen till vårens olika tävlingar skall tas ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *