Eva-Lena Albihn lämnar posten som styrelseordförande i SCF


Svenska Cykelförbundet har av olika händelser som inte relaterat till den egna verksamheten förlorat två ordföranden på kort tid. Jahn Ekman avgick i december och idag blev det officiellt att även tidigare vice ordföranden Eva-Lena Albhin lämnar sin post. – [no link]

STOCKHOLM ::: Ännu en gång på kort tid så avgår sittande ordförande från styrelseposten i Svenska Cykelförbundet. Idag meddelas att Eva-Lena Albhin lämnar sin post på grund av en hög arbetsbelastning i sitt ordinarie arbete.

Eva-Lena Albhin tog över ordförandeposten för en månad sedan. Då tvingades sittande ordförande Jahn Ekman att avgå av hälsoskäl. Styrelsens vice ordförande klev upp och tog över arbetet med planering och beslut inför kommande verksamhetsår.

Eva-Lena är en av cheferna på Business Region Göteborg AB och hennes gedigna ledarskapserfarenheter har varit en stor resurs för styrelsen som nyligen beslutat om en ny organisationsstruktur. Under året har styrelsemedlemmarna jobbat hårt med frågor som bl.a. satt fokus på effektivisering kring ledarskap i organisationen.

Inför Förbundsmötet som hölls i mars så lanserade Albihn tillsammans med Ekman ett manifest kring en rad förbättringsområden inom den centrala organisationen för svensk cykelsport. Manifestet vann mötets gillande och Ekman valdes till ordförande för att sätta planerna i verket. Albihn tilldelades vice-posten vid styrelsens konstituerande möte.

Styrelsen i SCF består i sin grunduppsättning av ordförande och sex ledamöter. Kort efter Förbundsmötet avgick Robin Niller som ledamot, även han på grund av hög arbetsbelastning i sitt yrke. Efter Ekman och Albihns avgångar så drivs nu styrelsearbetet fram till förbundsmötet av ordförande Lotta Jegenstam och ledamöterna Ulf Näslund, Thomas Rehn och Tony Pölder.

Styrelsearbetet, inkl. ordförandeposten, är ett ideellt arbete. Den dagliga verksamheten på kansliet leds av generalsekreterar Anders Karlsson som är organisationens högsta tjänsteman.

Om två månader skall en ny styrelseordförande väljas vid kommande förbundsmöte. Just nu befinner sig valberedningen i slutspurten vad gäller att ta in nomineringar och presentera sitt förslag till blivande styrelse, inklusive ordförande för ett år framöver. Den 15:e januari går nomineringstiden ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *