Yvonne Mattsson vill åter bli styrelseordförande i Cykelförbundet


Yvonne Mattsson – [no link]

HäRNöSAND ::: Idag kommer uppgifter från den norrländska cykelklubben Härnösands CK´s ordförande, Ola Thelberg, som gör gällande att tidigare ordförande i Svenska Cykelförbundets styrelse, Yvonne Mattsson, kommer att kandidera till posten på nytt. Thelberg gläds över beskedet och garanterar ett brett stöd från Norrland.

– Det är glädjande att Yvonne ställer upp och hon kommer att få ett brett stöd från Norrland, säger Ola Thelberg ordförande i Härnösands CK i ett mail till Cyclesport.se´s redaktion.

Thelberg är kritisk till hur SCF´s verksamhet representeras i dag och skriver vidare:

– Nu måste det bli ordning på torpet och slut med att odla egna intressen i uppdraget att representera Cykelsverige.

Yvonne Mattsson valdes in i Svenska Cykelförbundets styrelse 2004. Hon hade då haft mycket kontakt med förbundet genom sitt arbete som marknadsförare för den tidigare huvudsponsorn PostGirot. Efter att ha varit vice ordförande i fyra år så tog hon själv över ordförandeklubban 2009.

Inför Förbundsmötet i mars 2012 hade valberedningen föreslagit omval av Mattsson som ordförande över en tid om två år. Under det då pågående verksamhetsåret hade en gruppering i styrelsen valt att själva formulera ett alternativ till hur SCFs organisation skulle kunna se ut och drivas. Ett par månader före mötet lanserades således dåvarande vice ordförande Jahn Ekman som utmanare till ordförandeposten. När representanterna för landets föreningar och distrikt röstade så föll det sig så att Ekman fick mötets förtroende att ta över ordförandeskapet med en ynka röst som differens mellan de båda kandidaterna.

– Yvonne förnedrades under omseendeväckande former då hon kuppades bort vid det senaste årsmötet. Yvonne har empati, hon är kvinna och hade en bra kommunikation med kansliet under hennes tid som SCF-ordförande, skriver Thelberg.

Ola skriver att Härnösands CK föreslagit Anders Nyström som ledamot till den nya styrelse som skall väljas vid årets Förbundsmöte i början av mars:

– Anders är adjunkt på Mittuniversitetet och delar den uppgiften med fackligt arbete. Han är ordinarie ledamot i universitetstyrelsen och har dessutom en välsmord käft, hög integritet och representerar det goda i svensk cykel, avslutar Ola Thelberg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *