Bra start när Göteborgsgirot öppnade för anmälningar


Fredrik Lundgren är projektledare för Göteborgsgirot – [no link]

GöTEBORG ::: Klockan 12.20 öppnade systemet som tar emot anmälningar till Göteborgsgirots två lopp, 11-12 maj 2013. När Cyclesport.se pratar med projektledare Fredrik Lundgren i GAIS så är det positiva besked om intresset för loppet.

– Jag är jättenöjd. Vi har inga siffror klara ännu men det har varit riktigt bra, förklarar Fredrik Lundgren.

Det var vid lunchtid på torsdagen som man öppnade för att ta emot anmälningar på hemsidan. Det var många som satt och väntade på att få göra sin bokning och ett stort antal platser såldes redan den första timman. Den planerade försäljningsstarten var från början satt till januari men efter påtryckningar så valde man att lägga den lite tidigare.

– Vi har fått många frågor, främst från dom som följt våra nyhetsbrev, om att kunna boka startplatser för att kunna ge bort i julklapp. Vi har inte slagit på stora trumman med annonsering och så ännu, det kommer mer i början på nästa år. Det blev en mjukstart några dagar före jul.

Fredrik var lagkapten i GAIS fram till slutet på årets fotbollssäsong. Parallellt med sin idrottskarriär så har han utbildat sig på Handelshögskolan i Göteborg och har en examen som internationell civilekonom. Nu jobbar han heltid med Göteborgsgirot på GIAS-Gården och målet är att skapa en folkfest med ett av världens största motionslopp.

I den första upplagan av loppet finns 5.000 startplatser på stadsloppet och 1.500 för MTB-loppet. Bansträckningen är 70 km och alla typer av cyklar är välkomna. MTB-loppet går på stigar och grusvägar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *