Monica Holler blir lagkapten i belgiska Sengers LC Team


Monica Holler lämnar nu grönklädda Alriksson GO:Green för att ta rollen som lagkapten i det nya Belgiska proffsteamet Sengers Ladies Cycling Team. – [no link]

OSLO, NORGE ::: Monica Holler är unik i Svensk cykelhistoria. Hon är den enda cyklist som tagit medalj på tre europamästerskap i rad, inkluderat en seger. Efter två säsonger med svenska Alriksson GO:Green så flyttar hon nu till belgiska Sengers ladies Cycling Team.

– Det är en hel del flyttande nu förklarar Monica Holler för Cyclesport.se. I dagarna är hon i färd med att bosätta sig utanför den norska huvudstaden tillsammans med sin fästman.

27-åringen från Laxå är en av landets absolut mest meriterade damcyklister. Redan som junior tog hon sin första stora mästerskapsmedalj när hon blev tre på JVM i belgiska Zolder. Bara två år senare stod hon som europamästarinna.

Det är hennes fantastiska spurt som givit henne stor framgång. Efter guldet blev det ytterligare två medaljer på EM och det gör henne unik i svensk cykelhistoria.

Monica har flera SM-medaljer, pallplatser från världscupen och en meritlista med internationella framgångar som slår det mesta i vårt land. Som proffs har hon haft en stor del av sin karriär i det schweiziska teamet Bigla Office. När laget stängde ner efter säsongen 2009 så innebar det starten på en tuff period för henne.

Säsongen 2010 inleddes tillsammans med det italiensk-ryska laget Fenixs-Petrogradets. Det var mycket som inte fungerade som det borde i laget och Monica fick knappt alls tävla. Under säsongen lyckades hon att bli befriad från sitt kontrakt och kunde avsluta året tillsammans med det svenska proffslaget Alriksson GO:Green.

Det var ett lyckat byte både för henne och laget, det blev seger på kriteruim-SM och seger på avslutningsetappen av det stora franska etapploppet Trophée d´Or. Inför nästa år lämnar hon både Sverige och Alriksson GO:Green.

– Det blir en del nytt, klubbmässigt så byter jag tillbaka till CK Hymer Linköping. Jag kommer också att byta team och då hamnar jag i Belgien tillsammans med Sengers Ladies Cycling Team, förklarar Monica.

Teambytet har varit klart sedan början av november. Sengers LCT har varit ett elitlag i Belgien tidigare men inför säsongen som kommer så gör man en rejäl satsning och har blivit licensierade hos den internationella Cykelunionen som proffslag. Under dagarna före jul så var Monica iväg och träffade de nya lagkamraterna.

– Det var riktigt bra stämning i laget. Jag har en bra känsla med dom inför det kommande året och ser verkligen fram emot det.

En av sponsorerna bakom laget är det relativt nya belgiska cykelmärket n7even bikes. Monica kommer med sin erfarenhet och styrka vara den åkare som anför laget internationellt.

– Jag blir lagkapten i laget som består av en hel del talangfulla unga tjejer och en del kända namn som t.ex. Vera Koedooder som också är en riktigt duktig banåkare med flera fina meriter.

Säsongen drar igång med Omloop van het Hageland i Belgien den 4:e mars. Fram till dess så är det sju veckors hårdträning på den spanska semesterön Teneriffa som gäller.

– Mina mål för säsongen är att komma tillbaka till en bra nivå och försöka fajtas om en plats till OS och även komma med till VM, avslutar Monica.

Cyclesport.se kommer naturligtvis att följa Monicas framfart på de internationella tävlingarna under året och önskar henne ett stort lycka till inför säsongen som kommer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *