Exustar Pro – 88 gram/st på Trek Sweden Racings cyklar


Läs mer om pedalerna på Exustars hemsida

::: Exustar Pro är bland de lättaste pedalerna på markanaden. 88 gram per pedal och en distinkt känsla som mycket väl motsvarar konkurrentern i top-of.the.line-segmentet. Pedalerna kommer bland annat att synas på cyklarna till nystartade Trek Sweden Racing.

Trek Sweden Racing är den stora nyheten inom svensk elitcykling inför säsongen 2012. Med cyklar och hjul i världsklass, segraren av Sverigecupen, silvermedaljören från SM och flera andra svenska stjärnor i laget så har lagledningen haft möjlighet att vara kräsna i valet av ytterligare utrustning.

När det kom till att utrusta cyklarna med pedaler föll valet på Exustar Pro, en ultralätt pedal i karbon och titan.

Patrik Jönsson är en av sportcheferna i Trek Sweden Racing:
– Jag har kört med dessa i 3 månader och är super nöjd, förklarar Jönsson. – Med så här lätta pedaler kan man misstänka att vikten gått ut över känsla å
styvhet. Men så är inte fallet, pedalerna är styva och slitage tåliga. I och ur trampet har en klar distinkt känsla med ett tydligt klick ljud.

– Summering; Ett superlätt pedalsystem med hög kvalitet, styva med mycket bra känsla. Ett lätt val för alla som vill hålla den roterande vikten till ett minimum!

Cyclesport.se hoppas att kunna genomföra ett test av pedalerna redan under vintermånaderna. Vi kommer att skriva mer om denna lovordade produkt framöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *