Michael Stevenson tar sikte på ett pro-kontrakt till 2013


– [no link]

KARLSTAD ::: Michael Stevenson och de andra svenskarna i Team Concordia Forsikring Himmerland spenderade veckan före julhelgen i danska Köge för första teamsamlingen inför säsongen 2012. Michael som dragit med en knäskada under 2011 siktar nu på en stark säsong och ett pro-kontrakt till 2013.

Michael Stevenson är ursprungligen från Säffle i södra Värmland. Hans cykelkarriär tog ordentlig fart efter studierna vid cykelgymnasiet i Vansbro.

Elitkarriären inleddes i det värmländska elitlaget Cyclecomponents.com och fortsatte internationellt tillsammans med Västeråsbaserade Team Mälarenergi. De första stora internationella framgångarna kom 2006 då han bland annat körde hem segern i U23-klassen på Vuelta Alicante. Samma år anslöt han till det italienska laget Amore&Vita och deltog även på U23-VM i slutet av säsongen.

Den sörsta framgången i karriären kom 2010 när han vann Svenska Mästerskapen. Han slog Gustav Larsson (SaxoBank) i en spurtduell efter ett hårt lopp som slutade med de båda i utbrytning.

Säsongen i mästartröjan blev tyvärr inte enkel. En knäskada bromsade framfarten rejält och framgångarna utblev tillsammans med ett fleratl planerade starter på tävlingsprogrammet.

Efter ett par säsonger i Italien och ytterligare ett par år i norska SparebankenVest-Ridely så återfinns värmlönningen i det hårdsatsande danska laget Team Concordia Forsikring Himmerland inför 2012.

– Ja det stämmer vi har precis haft några dagar i Danska Köge (18-22 dec), mest för att träffa varann och få lite grepp om vad som väntar nästa år. Alla 14 cyklister och även stora delar av ledarstaben var där och det verkar vara ett bra gäng, berättar Micke för Cyclesport.se.

I laget finns ytterligare tre svenskar, Sebastian Balck, Lars Andersson och Lucas Persson. Träffen i Danmark handlade mycket om att gå igenom målsättningar, planera och umgås. Någon cykelträning blev det tyvärr(?) inte för svensken.

– Jag är inte riktigt cykelklar i mitt knä än så jag hängde mest på gym, vilket jag nästan var glad över när det var som kallast och blötast.

Efter en lång rehabilitering på grund av problemen med knäet så är det nya mål som gäller för nästa säsong. Först och främst handlar det om att bli skadefri.

– Att bli bra i knät och komma tillbaks den nivå jag var på 2010 och förhoppningsvis lite till är det som stör överst på min lista.

Mickae gör ingen hemlighet av att han har satt andra mer resultatrelaterade mål. På SM, etapperna i Danmark Runt och lagets hemmatävling Tour de Himmerland är siktet inställt på seger.

Slutmålet för 2012 är att säkra ett kontrakt i ett pro-team till säsongen 2013. Det är ett högt ställt mål men Micke har flera gånger visat att han har den kapacitet som behövs för att ta en sådan plats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *