Patrik Morén förlänger kontraktet med italienska Amore&Vita


– [no link]

STOCKHOLM ::: Efter ett år i Amore&Vita så tar stockholmaren Patrik Morén sikte på ytterligare en säsong i det anrika italienska laget.
-Jag hade alternativ i Skandinavien, men cyklingen i Italien lockar mer, förklarar Patrik i en intervju med Cyclesport.se.

Patrik Morén kommer från Bromma norr om Stockholm. Han har under sin karriär varit svensk mästare både som U23 på linjelopp och inom disciplinen kriterium som elitcyklist.

Han har många landslagsuppdrag på meritlistan, bland annat U23-VM för ett par år sedan. Sedan 2010 ingår han in det italienska laget Amore & Vita. Laget har sin bas i Toscana på Italiens västkust. Under säsongen bor Patrik utanför staden Lucca tillsammans med en norsk och en israelisk cyklist.

– Jag kommer att köra kvar en säsong till i laget, förklarar han för Cyclesport.se. – Jag hade ett annat alternativ i Norge men jag trivs bra i laget och väljer att stanna kvar.

Amore&Vita drivs av familjen Fanini. Det är en familj som är lika anrik som kontroversiell. Under säsongen som gått har svenska Karin Aune tävlat i familjens damlag, Michaela Fanini Record Rox, ett lag som bär samma namn som den familjemedlem som omkom i en trafikolycka under en träningsrunda.

– Det är både roligt och bra att köra i Italien, träningsförhållandena här är perfekta och jag får tävla mmot många av världens bästa cyklister under säsongen. Nackdelen är att det är svårt att göra resultat på ett tävlingprogram med så många stora tävlingar.

Bland de tävlingar som varit under året lyfter Patrik fram en serie tävlingar i USA, bland annat TD Bank International Championship i Philadelphia.

– Vi hade en riktigt bra position på slutet men både jag och Jonas Ahlstrand (Team CykelCity.se) vurpade på upploppet. Det var annars en bra resa till USA, jag körde flera tävlingar och fick bl.a. tröjan som mest offensiva cyklist på ett av loppen.

Att tävla internationellt och köra stora lopp är lärorikt. Patrik har samlat en hel del erfarenhet men han har ännu inte lärt sig språket i Italien.
– Det blir ett av mina stora mål för nästa år. Jag måste lära mig att prata lite italienska, förklarar han. Några andra mål är svårt att sätta upp ännu. Varken tävlingsprogram eller lagmedlemmar har presenterats ännu.

– Jag veta att det kommer att bli några nya lagkamrater. En del cyklister har lämnat laget, bland annat norrmannen Kristian Engen Forbord som jag bott ihop med den här säsongen.

Med bas i Italien så blir det inte så många tävlingar på hemmaplan under året. Patrik berättar att den enda start i Sverige som han är säker på just nu är Svenska Mästerskapen som körs i Södertälje i slutet av Juni.

– SM är viktigt för mig och i år så är det bara ett par mil hemifrån och det känns extra roligt, avslutar han.

Cyclesport.se kommer naturligtvis att följa Patriks framfart under året och önskar honom lycka till med förberedelserna för säsongen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *