Annika Löfström till Svanesund efter sprucken Dala-satsning


Annika Löfström lämnar nu den grönvita falutröjan för Svanesunds GIFs rödsvart färger under säsongen 2011. – [no link]

FALUN ::: Under hösten kom flera rapporter från Falun om att ett nytt elitlag för damer var under uppbyggnad. Tyvärr så föll inte alla delar på plats i satsningen och nu väljer årets totaltrea i SWE Cup, Annika Löfström att lämna Falu CK och ansluta till Svanesunds GIF på Västkusten.

Det var YA Elits Lars-Åke Östlin som var den drivande kraften bakom skapandet av ett konkurrenskraftigt damelitlag i Dalarna. Möten hölls och ett flertal åkare involverades. Intresset för att lösa alla delar bland viktiga involverade var dock fördåligt och ännu en gång får man i Dalarna stå över alla goda möjligheter som en strukturerad satsning ger.

Falu CK stärker upp sitt lag med hemvändande proffsåkaren Jennie Stenerhag, samtidigt väljer Annikia Löfström att söka sig vidare för att hamna i ett lag som satsar riktigt offensivt på damcyklingen.

Ett sådant lag finns på västkustens största ö, Orust. Svanesunds GIF har unde bara de senaste åren producerat VM-cyklister, proffsåkare och vunnit Svenska Cupen. Inom laget finns bland annat ett kontaktnät med flera holländska lag som flera gånger hjälpt åkare ut i Europa för att få internationell tävlingsrutin.

– Jag fick chansen att åka där och där finns det redan sex tjejer. Ska jag utvecklas
måste jag åka i ett lag, berättade Löfström häromdagen i en intervju med Dalarnas Tidningars nätupplaga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *