Lotto-Belisol och Belgien nästa för Veronica Andreasson


Veronica Andreasson. Foto: Bigla Cycling team. Läs mer om Veronica på: www.cyklist.com

MAZENZELE OPWIJK, BELGIEN ::: Veronica Andreasson från Varberg har de senaste säsongerna tävlat för det Schweiziska laget Bigla Cycling Team. När beskedet kom att laget lägger ner efter säsongen 2009 tvingades de två svenskorna i truppen att se sig om efter ny arbetsgivare. För Andreasson är nu den nya team-adressen klar. Säsongen 2010 kommer hon att köra för det Belgiska laget Lotto Belisol Ladiesteam.

Veronica Andréasson gjorde en bra säsong 2009 med bl.a seger i detn inhemska Tyska tävlingen Köln-Schuld Frechen. Hon startade året starkt med en andraplats redan på etapp två i damernas Tour of Qatar.

Det finns chans för den 28-åriga Halländskan att upprepa den fina körningen i Qatar. Lotto-Belisol inleder säsongen med just den tävlingen. Starten går den 3:e Februari. Med fjolårets fina körning i bagaget är det mycket sannolikt att Andréasson ingår i den trupp som laget skickar till loppet.

Veronica är en mycket kompetent etapploppsåkare. Hon har även många fina resultat bakom sig även på stora endagarslopp. Hon har varit proffs sedan säsongen 2002 och kommer med sin långa erfarenhet att kunna tillföra mycket kunskap till det Belgiska laget.

Lotto Belisol Ladiesteam 2010:
Grace Verbeke
Rochelle Gilmore
Kim Schoonbaert
Annelise Van Doorslaer
Elise Depoorter

Lien Lanssens
Sofie Devuyst
Kathy Delfosse
Lynette Burger
Ashleigh Moolman

Josie Tomic
Vicki Whitelaw
Veronica Andréasson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *