Bradley Wiggins blir lagkamrat med Löfkvist i Team Sky


Bradley Wiggins. Foto: Sky Sports

MANCHESTER, ENGLAND ::: Idag på förmiddagen bekräftade det brittiska superlaget Team Sky and årets fyra från Tour de France Badley Wiggins kommer att köra för laget under de kommande fyra åren. Naturligtvis kommer detta att påverka säsongsupplägget för svenske thomas Löfkvist som fram tills nu varit den som var utsedd till kapten för teamet under Touren.

-”Whether it’s Ferrari in Formula One or Manchester United in football – this team aspires to be on that stage and it’s really exciting to be part of that”. Bradley Wiggins

Sky Pro Cycling bekräftar idag på förmiddagen att den trefaldige OS-guldmedljören Bradley Wiggins komemr att köra för teamet med start redan under premiärsäsongen 2010.

Wiggins och Team Sky har varit höstens stora snackis i cykelvärlden. Endera dagen har man placerat honom i det nystartade Brittiska laget för att uppgifterna kommit att dementeras dagen därpå av hans nuvarande arbetsgivare, Amerikanska Garmin – Transitions.

Idag klockan 12.00 har Team Sky kallat till presskonferens för att tillsammans med Wiggins kunggöra överenskommelsen som placerar stjärnan i hemmalaget.

Sky Sports hemsida skriver man att Wiggins väntas leda laget på sommarens Tour de France.

Här i Sverige har vi sett framemot att få se Thomas Löfkvist anföra laget genom Frankrike. Det ser nu tyvärr inte ut som att det kommer att bli så. Senast för ett par dagar sedan meddelade han på Eursport.se att han kommer att köra för den sammanlagda placeringen i loppet. Nu kommer den framgångsrike svensken att få byta målsättning.

Red. not: Thomas har själv önskat att framledes få sitt efternamn stavat Löfkvist istället för tidigare Lövkvist enligt Team Sky.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *