Göran Nihlén har avlidit


Göran Nihlén. Foto: Eslövs Cykelklubb

HÖRBY ::: Eslövs Cykelklubbs ordförande Göran Nihlén avled under söndagen. ”Eslöv – Skåne – Sverige har mist en stor idrottsledare. Oväntat och tragiskt lämnade han oss under en av hans många träningsrundor på cykeln. Hela hans liv kretsade runt cykelsporten och en större eldsjäl och engagerad ledare är svår att finna!”, skriver Eslövs Cykelklubb på sin hemsida.

Under söndagen publicerade Skånes Cykelförbund följande meddelande på sin hemsida:

GÖRAN NIHLÈN, ESLÖVS CK AVLED PÅ SÖNDAGEN!!
Vi nåddes på söndagen av det tråkiga meddelandet att en av Svensk o Skånsk cykels stora och engagerade ledare avlidit på söndags förmiddagen under en träningsrunda påcykeln. GÖRAN blev 57 år. Göran sörjs närmast av hustrun Eva, sönerna Freddy o Marcus med respektive och barnbarn. Mamma Gurli och syskonen Rolle Kenth o Gunilla med familjer. Vi ber att få återkomma senare.

Göran har gjort ett stort avtryck inom Svensk cykelsport. Tillsammans med sina bröder var han en del av det fruktade Skånetåget på A-klass- och senare även Elit-tävlingar. Velodromcykel- och proffsprojekt tillsammans med Danska eldsjälar är andra områden som låter var och en förstå att hans hjärta för cykelsporten klappade mycket hårt.

Göran var även engagerad i arbetet både inom Skånes Cykelförbund och Svenska Cykelförbundet. I den egna klubben jobbade han för både ungdomar och elitcyklister. Han höll i ordförandeklubban redan när Eslövs Cykelklubb bildades 1982. Eslövs Cykelklubb avslutar sina minnesord på följande sätt:

Det blir med tunga steg vi går mot träningslokalen men vi vet alla att han inte velat något annat än att vi fortsatte att träna.

Vi lär aldrig glömma dig.

Vila i frid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *