Kajsa Snihs klar för Alriksson Cycle Team


Kajsa Snihs. Läs mer på Alriksson Cycle Teams hemsida.

SEXDREGA ::: Sveriges mest lovande juniorcyklist Kajsa Snihs från Dalarna har skrivit på för Sveriges mest hårdsatsande damlag, Alriksson Cycle Team.

Kajsa Snihs kommer närmast från värmländska Team Sportia, Karlskoga. Hon imponerade stort under säsongen 2007 då hon yngst i juniorklassen tog flera topp-5 placeringar i elitklassen. Hon var bl.a. femma på premiären i Svenska Cupen och fyra på Kortbane-SM.

Som cyklist så är spurten den egenskap som Kajsa visat fram som sitt främsta vapen hittills. Hon är dessutom så pass stark att hon finns med långt fram i loppet även då det blir distanser av internationell längd. Kajsa var bl.a. en av endast två svenskor som fullföljde junior-EM i somras.

Förutom framgångsrikt tävlande i Juniorlandslaget under årets så har Kajsa imponerat i årets Kalas CX-Cup på cykelcross. Hon tog flera pallplaceringar trots att hon var yngst i klassen.

-Kajsa kommer att utveckla sin landsvägscykling med oss, då hon kommer att tävla med dameliten förutom mästerskap då hon kommer att bli en tillgång i medaljstriden både på tempo och linje på junior-SM, Säger Martin Alriksson som är sportchef i Alriksson Cycle Team.

Martin tror att Kajsa kommer att komplettera övriga tjejer i laget bra, han tycker att hon är en stark och positiv tjej som alltid ger allt. Nästan alla i laget har redan en bra relation till henne då de varit ute på flera landslagsuppdrag samtidigt.

– Det kommer att bli inspirerande att köra med och för ett lag som är i toppen av Sverigeeliten, då man både kan lära sig mer och få en bra och stadig övergång då jag blir senior 2009, säger Kajsa.

Kajsa kommer att fortsätta sin MTB cykling som tidigare med IK Jarl Rättvik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *