Fredrik Johansson till Pinarello Racing Team!


– [no link]

CARDIFF ::: Kopparbergscyklisten Fredrik Johansson byter lag till Pinarello Racing Team efter en riktigt jobbig säsong 2007. Vi på Cyclesport.se kontaktade honom för att få svar på några frågor.

Säsong 2007 vill Fredrik helst bara glömma. Det mesta gick fel med skador, dåliga resultat och turbulens inom laget vilket gör det lätt att förstå att Fredrik nu vill gå vidare.
Förhandlingarna med det nya laget drog ut på tiden, men i dagarna blev det klart att han lämnar Team Plowman Craven-Evans Cycles och skrivit på ett kontrakt med ett annat brittiskt lag Pinarello Racing Team.

Vi på Cyclesport.se kontaktade Fredrik och fick idag svar på lite frågor.
Han skriver själv i ett mail till oss angående lagbytet.

-Japp, det stämmer att jag skrivit på for continental laget Pinarello RT.
Är väldigt nöjd med mitt kontrakt då jag kommer få chansen att köra på riktigt bra material och få många bra tävlingar under säsongen 2008.
Ska dessutom bli intressant att få vara med och vara en av tre lagkaptener, så jag tror att 2008 kommer bli ett mycket lärorikt år för min del.
Lagets största målsättningar är givetvis brittiska cupen som ser ut att kunna bli lite hårdare än var den var 2007, med fler etapplopp också har en del av tävlingar fått UCI status vilket kommer ge hårdare motstånd. Laget siktar också på att få inbjudningar till Tour of Britain, Tour of Irland och Ras, vi kommer aven köra en del i Belgien, frankrike och Tyskland.

Just för tillfället så planeras det för det första träningslägret, så inom ett par dagar hoppas jag på att veta lite mer om hur min säsong kommer att se ut.

Får passa på att önska alla svenska cyklister lycka till under säsongen 2008!

Vi på Cyclesport.se tackar Fredrik Johansson för svar på frågorna och önskar honom lycka till i det nya laget!

Pinarello Racing Team 2008:
Lee Davis
Russell Downing
Malcolm Elliott
Freddy Johansson
Matt Kipling
Tom Murray
Ben Price
Andy Roche
Sam Webster
Peter Williams

.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *