Nu finns Dynatek äntligen i Sverige


Jubileumsmodellen Dynatek Sharkfin Limited Edition. Se cyklarna på L-O Cykelsports hemsida

SVANESUND ::: Dynatek är cykelmärket som dragit fram som en vind genom Europa de senaste åren. Lagom till den italienska cykelfabrikens 10-års jubileum så tas märket upp i Sverige. Det är L-O Cykelsport i Svanesund som säljer märket som finns mellan benen på bl.a. Davitamons cyklister.

Det italienska cykelmärket Dynatek är bland det hetast som finns på den Europeiska cykelmarknaden just nu. Med blott tio år på marknaden så har man tagit den mycket traditionstyngda italienska cykeltillverkningen in i en ny tidsålder.

På fabriken i Padova satsar man hårt på forskning och utveckling under ledorden ”För att vara unik måste man alltid gå framåt”. Dynatek har förstått vikten av att informera sina kunder om vad man gör och varför. På företagets välutvecklade hemsida så kan man läsa ingående om karbonets olika kvalitéer och arbetet med att utveckla nya ramar.

Lättast i världen?


Dynatek Hammer har en ram som endast väger 860 gram.

”Att bygga en lätt ram är inte det komplicerade, men att bygga en ram som är både lätt och styv, det är en riktigt utmaning”. Med hjälp av nano teknologi och stora investeringar i konstruktion och utveckling så har Dynatek konstruerat en ram som endast väger 860 gram. Det finns ramar som är lättare, men fabriken förklarar stolt att i motsvarande segment så är Dyantek Hammer 35% styvare.

Design och marknadsföring


Dynatek Black Spirtit är den ram som tagits fram för teamen som kör på proffsnivå.

Man har inte bara investerat hårt i att ta fram nya bra konstruktioner, Dynatek jobbar stenhårt med att designa produkter som lockar köparens estetiska sinne. Lägg därtill en massiv marknadsföring. Företaget sponsrar inte mindre än 20 olika team och klubbar runt om i Europa, både som en del av sin marknadsföring och som en viktig del av deras utvecklings- och forsknings avdelning.

Under året som gått har det främst varit det polska continentallaget Team Dynatek som burit flaggan högt för märket. Under säsongen 2008 så kommer de båda belgiska continentalteamen Davitamon – Lotto – Jong Vlaanderen och Bodysol – Euro Millions att köra på cykeln. Belgiens mest framgångsrika ungdoms- och juniorklubb, svensklaget KSV Deerlijk – Gaverzicht, med bl.a. Jonas Ahlstrand är ett annat lag som sponsras av märket.

Det är Lars Olsson på L-O Cykelsport i Svanesund som tagit upp märket i Sverige. Lasse har jobbat med att importera cyklar och delar från italien och övriga världen sedan 70-talet. Företaget är en av huvudsponsorerna bakom Svanseunds GIF, ett av landets bästa damlag.

Lasse har stor rutin av att jobba med cyklar på alla nivåer, inte minst tävlingscyklister. efter att han själv avlutat sin karriär i A-klassen tog cykelbutiken vid. Genom årens lopp har många framgångsrika cyklister åkt på hans märken. Senaste SM-medaljen kom i somras då dottern Madelene Olsson kom trea på damernas linjelopp i Uppsala. Då på den San Marino byggda cykeln SAB.

I butiken i Svanesund på Orust bygger Lasse själv ihop flertalet av de cyklar som säljs. Det är den kombinerade kunskapen av att årligen bygga 100-tals cyklar och samtidigt vara inköpare/importör som avgör valet av märken som han arbetar med. Gedigen kvalitet och praktiska konstruktioner är sådana saker som gör att en cykel fungerar, både för tävling på hög internationell nivå och för träning inför sommarens motionslopp. Lasse vet vad som krävs efter många år både i cykelverkstan och som mekaniker ute på tävlingar bl.a. med svenska landslaget.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *