Inför säsongen 2008, del 8: Monica Holler!


– [no link]

LAXÅ ::: Under de mörka vintermånaderna tar Cyclesport.se pulsen på de svenska cyklister som spenderar mesta tiden utanför landets gränser. Idag går vi vidare i denna serie med Monica Holler.

Vi på Cyclesport.se kontaktade Monica för att höra hur det ser ut inför kommande säsong.

Laxå tjejen Monica Holler är född den 15 maj år 1984 och har redan hunnit få många stora mästerskapsmedaljer (bäst när det gäller).
Som junior år 2002 var hon trea på VM i Zolder, Belgien, 2004 vann Monica U-23 EM i Otepää, Estland. Året därpå blev hon tvåa på U-23 EM i Moskva, Ryssland och år 2006 blev det en tredje plats under U-23 EM i Valkenburg, Holland.

Under den gångna säsongen 2007 har hon fortsatt imponera med fina resultat som bland annat etta på etapp 2 i Albstadt, Tyskland; tvåa på etapp 4 i Toscana runt, Italien; tvåa i Het Volk, Belgien och totalsegare av svenska cupen.

År 2006 bytte Monica lag till Bigla cycling team i Schweiz och hon stannar kvar där under säsongen 2008.

Den 1 mars kommer Monica att flytta ner till lagets teamhus som ligger i staden Mendrisio i Schweiz bara några mil från 2008 års VM- bana. Där kommer även deras massör att vara bosatt och ibland några av tjejerna i laget för att ha bättre klimat att träna i.
Monica kommer att vara bosatt där större delen av säsongen och på frågan varför så svara Monica:
– Bättre förutsättningar för träning och tävling där, för att slippa alla de långa resorna som tog mycket på krafterna.

Under säsongen 2008 kommer hon att åka på cyklar av märket BMC vilket hon även gjorde år 2007.
Monica inleder säsongen den 9 mars i Brissago, Schweiz, men de viktigaste tävlingarna och målsättningen för henne kommer att bli etappsegrar i tour of Belgaum, tour de I’Aude, Girot d’Italia, Världscup Nurnberg och Vårgårda. Komma med till OS och VM.

Har du någonting mer som du vill berättar för den svenska cykelpubliken?
– Under vintern tillbringar jag mycket tid på Teneriffa med min far. Kom just hem där ifrån för någon vecka sedan. Även Viktor Folkesson var med innan han åkte vidare till Irland för att träffa nya laget. Tydligen fler svenskar där, träffade på en Vallentuna kille och även förre cyklisten Ulrika Sonesson, Borlänge, uppe i bergen. Den 15 februari har vi första lägret med laget på Mallorca.

Om du vill veta mer om Monica Holler så kolla in hennes snygga webbsida
www.monicaholler.com eller lagets
www.biglacyclingteam.ch .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *