Inför säsongen 2008, del 7: Marie Lindberg!


– [no link]

HELSINGBORG ::: Under de mörka vintermånaderna tar Cyclesport.se pulsen på de svenska cyklister som spenderar mesta tiden utanför landets gränser. Idag går vi vidare i denna serie med Marie Lindberg.

Vi på Cyclesport.se kontaktade Marie för att höra hur det ser ut inför kommande säsong.

Den 20 åriga tjejen från Kristinehamn Marie Lindberg studerade 3år på cykelgymnasiet i Skara. Efter studenten 2006 fortsatte hon att tävla för Team Alriksson i Sverige. Marie tog även klivet ut i proffsvärlden inför säsongen 2007 då hon kontrakterades till det tyska damlaget Equipe-Nürnberger Versicherung.

Under den gångna säsongen så har Marie imponerat stort inte minst när hon vann det tyska loppet Internationale Paderborner Radrennen. Hennes stora insatts ledde också till en tredje plats sammanlagt efter en serie på tre deltävlingar.
Marie lyckades också vinna etapploppet Uddevalla 3-dagars i år, SM-bronset på tempot i år utser hon till sin bästa merit 2007.


”Marie Lindberg vinner Internationale Paderborner Radrennen.”

Efter 8 år som aktiv cyklist så kommer Marie att fortsätta tävla för Equipe-Nürnberger Versicherung den kommande säsongen 2008.
Hon bor i Helsingborg tillsammans med pojkvännen Petter, men mellan vissa tävlingar så stannar hon i en lägenhet som ligger i sportdirektörens hus i Niedernhausen, Tyskland.

Under säsongen 2008 kommer hon att åka på det amerikanska märket Fuji vilket hon även gjorde 2007.
Marie kommer att inleda säsongen i Italien och Schweiz den 8-9 mars, men de viktigaste tävlingarna för henne kommer att bli SM, EM, Vårgårda och större tävlingar med laget.
Hon skriver själv så här:
– Hoppas kunna göra ett minst lika bra tempo-SM som 2007. EM har jag stora förväntningar på och vill absolut vara med bland de bästa längst upp på listan. Vårgårda är en fin tävling och det är fantastiskt att få köra en så stor tävling på ”hemmaplan”.

Om du vill veta mer om Marie Lindberg så kolla in hennes egna webbsida www.marielindberg.se eller lagets
www.equipe-nuernberger.de .

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *