Team Corratec satsar på fler svenska cyklister


Gunnar Grönlund tävlar sin andra säsong på tyska Corratec. Foto: Corratec, Wallén Sports.

GÖTEBORG ::: Tyska cykelmärket Corratec är ett av flera europeiska cykelmärken som nu försöker slå sig in på den ökande svenska marknaden. Precis som flera andra så väljer man att satsa på duktiga cyklister i olika klasser, som marknadsförare av märket. Här presenteras team 2007.

Gunnar Grönlund kör kvar i teamet från 2006:
– Jag gör just nu ett extra, fjärde, år på gymnasiet på samhällsprogrammet i Skara. Annars så ser jag mitt idrottande som min sysselsättning och sköter den med högsta disciplin som om det vore mitt riktiga jobb.

– Mitt långsiktiga mål är att bli proffesionell cyklist och kunna gå runt på att göra det jag gillar allra mest –att träna och tävla!
Målen inför 2007 års säsong ligger i att etablera mig i sverigeeliten och kunna vara med och köra om pallplaceringar oavsett om det är cross country-tävlingar eller långlopp. Jag hoppas även att få representera utvecklingslandslaget i U23 och dagdrömmer en del om att kunna vinna min absoluta favorittävling Finnmarksturen.


Emma Karlsson

Emma Karlsson:
Emma karlsson tävlade i klass F13-14 2006. Hon var en av landets duktigaste cyklister. Hon kommer att fortsätta sitt samarbete med COrratec även under 2007. Några av Emmas främsta meriter från 2006 är segern på Tempo-SM och totalseger i Svanesunds 3-dagars.


Emma Karlsson

Janne Gunnarsson är ny i teamet
Janne Gunnarsson har cyklat mountainbike i ganska många år nu. De senaste åren har han tävlat för CK Hemgården som ligger ca 2 mil utanför Karlstad. Han bor i Karlstad och har fru och 2 barn.

– Säsongen 2005 blev riktigt bra då jag blev 2:a i den totala Sverige Cupen och 2:a på Nordiska mästerskapen som gick i Danmark.

– Jag kör numera i klassen Herrar 40 där konkurransen i toppen är riktigt hård och där dom bästa har ett flertal mästerskapsmedaljer bakom sig. Mina målsättningar i år är att försöka ligga med i toppen och försöka vinna någon deltävling i Sverige cupen. Jag har även funderingar på att åka ner till Frankrike och köra veteran VM.


Emil Gabrils
Emil, 14 år, tävlar för Falu CK på både MTB och landsväg.

Tyvärr har vi inte fått någon ytterligare information om Emil. Mer finns att läsa på Corratec, Wallén Sports hemsida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *