En vinterrapport från MA Speedwears (h)julsamling


Cyklisterna i MA Speedwear nöter på i det milda vintervädret. Fr. v. bl.a. Henrik Åbom, Mattias Carlzon och Peter Lundblad. Foto: MA Speedwear Borås

GÄLLSTAD ::: MA Speedwear Borås hade i helgen sin första samling inför säsongen 2007. Träning i dagarna två på kuperade grusvägar i Sjuhärad. Samlingen innehöll den årliga och mycket klassiska Hjulcupen på söndagseftermiddagen.

Hjulcupen kom till för fem år sedan som en följd av för ”trissiga” träningar där många ville visa upp sina grymma åkstyrka på lugna distanspass. En företeelse som i dom flesta fall anses som störande och förstörande av träningen. Men vi älskar ju alla att cykla fort så en gång varje vinter har vi nu laglig rätt att köra skiten ur varandra på ett distanspass mitt i vintern – Hjulcupen!

Närmare 25 tappra cyklister gjorde upp på en runda som mätte ca 60km och innehöll 9st bergs/spurtpris där 3, 2 och 1 poäng delades ut till dom tre första och dubbla poäng på sista spurten.

Junior-SM tvåan Andreas Lindén inledde med att vinna första bergspriset. Spurtpris 2 tog nyförvärvet Kristoffer Ingeby hem innan Joakim Åleheim visade sin klass. Regerande Julstjärnan Henrik Åbom stretade emot hårt på slutet men fick se sig slagen av Åleheim med hela 5 poäng.

Dagens insats som det slogs mest stjärnor om svarade ändå Martin Rydberg för som såg ut att vinna sista spurten men på backkrönet med 75m till mål tog krampen överhand och spurten avslutades tyvärr i rygglägge med benen i rakt i luften!

Servicekaravanen bestod av 4 bilar som bjöd frikostigt på glögg, kaffe, cola och nybakta kanelbullar men även en och annan hjälpande hand i uppförsbackarna vilket uppskattades inte minst av dom cyklande sportcheferna…Speaker var segraren i Sverige Cupen -96 Kristoffer Johansen inspirerad av Jonbacken som kommenterade minst lika bra som han cyklade en gång i tiden…Samlingen avslutades en med härlig lasagnemåltid tillagad av lagets eminenta kock Mia på Onyx Sportcenter.

Hjulcupen 2006

1:a Joakim Åleheim 17p

2:a Henrik Åbom 12p

3:a Kristoffer Ingeby 10p

4:a Peter Lundblad 8p

5:a Andreas Lindén 5p

6:a Stefan Palm 3p

Martin Rydberg 3p

8:a Fredrik Lindström 2p

Boendet var förlagt till Gällstad i Lager 157´s perfekta lokaler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *