Marcus Svensson – ett nytt starkt kort i Team Cyclesport.se


Marcus Svensson i Team Cyclesport.se’s tröja. Foto: Aktivitus

UDDEVALLA ::: Stor och stark, det är två ord som sammanfattar den långe f.d. Team Mälarenergicyklisten Marcus Svensson ganska bra. Efter ett år i exil från hemmastaden Göteborg återvänder han nu till Västkusten och väljer då att köra med Team Cyclesport.se. Med detta besked så är Team Cyclesport.se’s herrlag 2007 komplett.

Marcus Svensson körde MTB i göteborgsklubben CK Master under flera år. 2004 började han även att köra riktigt bra på landsväg. Efter en andra plats på cupavslutningen det året så var han ett hett byte för värvande sportchefer. Säsongen 2005 körde han för Team Trek i Åstorp. Han presterade goda resultat och bytte lag till Team Mälarenergi inför säsongen 2006.

Marcus har nu kört en säsong med mycket utlandsrepresentation. Han har skaffat sig många nyttiga erfarenheter både som cyklist och som individ. Inför säsongen 2007 får han en tämligen fri roll i Team Cyclesport.se.

-Ambitionen ligger på att hitta en cykelåkning som Marcus trivs med och tävlingar i nivå med hans kapacitet. Det kan innebära att han kommer att tävla en del på egen hand utanför landets gränser, berättar sportchefen i Team Cyclesport.se, Dennis Nystrand.

-Vi vet att det finns erbjudanden för honom att tävla utomlands och har därför gjort ett avtal som tillåter honom att köra för lag i högre divisioner utomlands om skulle bli fallet. Vi hoppas naturligtvis att Marcus skall få utrymme att visa hela sin förmåga inom vårt lag och att det skall peppa och motivera även de andra cyklisterna till offensiv och djärv cykelåkning.

Team Cyclesport.se 2007 är nu komplett på herrsidan:

Sportchef: Dennis Nystrand
Bitr. Sportchef och cyklist: Mikael Nystrand

Magnus Anundsson
Christian Björkman
Anders Ekh (tidigare CK Master, Göteborg)
Erik Jannesson (tidigare Falu CK)
Mattias Jansson (tidigare Alingsås CK)

Marcus Johansson
Niklas Jonsson
Mattias Lundqvist (även tränare)
Dan Kuylenstierna
Henrik Nordström (tidigare Härnösands CK)

Joakim Nordwall (tidigare CK Master, Göteborg)
Mattias Reck (tidigare Hisingens CK – även Tränare)
Marcus Svensson (tidigare Team Mälarenergi, Västerås)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *