Nytt lag för Fredrik Johansson


Nu är det slut med tiden i Konica-Minolta för Fredrik Johansson. Nästa år kör han för CC Differdange i Luxemburg. Foto: Fredrik Johanssons hemsida – [no link]

VÄSTERÅS :::

Västeråscyklisten Fredrik Johansson byter internationellt stall till säsongen 2006. Johansson har i år tävlat för Konica Minolta stallet, som fungerat som farmarlag till det större proffslaget Barloworld.

Johansson har haft en tung säsong med mycket sjukdomar, där bästa resultatet är en andraplats från fjärde etappen på Fleche du Sud. Detta tillsammans med omorganisering i Barloworld gjorde att Johansson inte blev erbjuden en plats där till 2006. Han hade däremot möjligheten att köra kvar i Konica Minolta, men valde istället att gå till luxemburgbaserade Continental Cycling Differdange, CCD.

Anledningen till skiftet är att Konica Minolta inte kommer att vara kvar som farmarlag till Barloworld och därmed köra ett mindre internationellt tävlingsprogram under 2006. CCD är en förlängning av det lag som Johansson så framgångsrikt representerade under 2004. De satsar stort till nästa år och har kontrakterat flertalet nya starka cyklister och har ett mycket fint tävlingsprogram planerat. Mitt mål med mitt cyklande är att komma till ett stort proffslag och för att lyckas behöver jag köra bra på så stora tävlingar som möjligt. Detta får jag chansen att göra i CCD, säger Johansson. Laget kommer att ha 13 åkare, fördelat på fem olika nationaliteter, däribland Johanssons svenske träningskamrat Håkan Nilsson. Sportdirektör är den tidigare proffscyklisten Da Silva.

Sportchefen i CCD, Gabriel Gatti är glad över att återigen ha knutit till sig svensken. Johansson har haft en del otur under den här säsongen, men är en cyklist med stor potential. Med det lag vi har nu tror jag vi kan matcha fram honom till ett kontrakt i ett större proffslag till 2007, säger Gatti.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *